Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2024. Augusztus 20. 09:52, kedd | Sport
Forrás: mti

Női kosárlabda vb-előselejtező

Női kosárlabda vb-előselejtező

Dubei: meg kell nyerni a következő két mérkőzést

2024. augusztus 19., hétfő (MTI) - Dubei Debóra szerint fájó vereséget szenvedett a magyar női kosárlabda-válogatott hétfőn Szenegállal szemben a ruandai világbajnoki előselejtező első fordulójában, de nincs idő a múlttal foglalkozni és a következő két meccset mindenképpen meg kell nyerni.

"Ez egy fájó vereség számunkra, mivel nyilván meg szerettük volna nyerni ezt a meccset. A kezdésünk nem volt annyira jó, ők nagyon agresszívak voltak védekezésben és támadásban is, ez pedig minket egy picit meglepett - bár nem kellett volna, hogy meglepjen, hiszen erre készültünk. Ezt a nagy nyomást nem tudtuk átszakítani, persze voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor szépen játszottunk és megtaláltuk azokat a helyzeteket, amiket már nem tudtak levédeni, de sajnálom, hogy így alakult" - mondta az M1 aktuális csatornának Dubei, majd hozzátette, hogy a szenegáliak fizikálisan erősebbek voltak, és bár szerinte a magyarok technikásabbak, ezt ebben a negyven percben most nem tudták megmutatni.
Dubei úgy vélte, benne volt a meccsben a fordítás, de nem volt meg az a plusz, ami átlendítette volna a csapatot a holtponton. Elmondása szerint nagyon sok eladott labdájuk volt, és a lepattanókban is az ellenfél uralta az összecsapást. Ugyanakkor azt is kiemelte, most játszottak először afrikai csapat ellen, ebből pedig tanulniuk kell, hogy a jövőben ne lepje meg őket az ehhez hasonló játékstílus.
"Nekünk kell agresszívabbnak lenni, és át kell lépnünk azon a holtponton, hogy ők ütnek-vágnak, mert a fújás itt teljesen más. Most azt tapasztaltuk, hogy itt jobban megengedik a kontaktot. Ki kell harcolnunk azt a pozíciót, ahonnan kosárlabdázni és pontot dobni is szeretnénk, illetve védekezésben is agresszívabbnak kell lenni" - hangsúlyozta Dubei, majd megjegyezte, hogy a sérültek miatt nehezebb volt a felkészülés, és sokaknak olyan posztokon kellett játszaniuk, amelyeken általában nem szoktak, de ezt is meg kell oldani, mivel ilyen a sport.
"Ilyenkor már nincs időnk a múlttal foglalkozni, ki fogjuk elemezni a Fülöp-szigetek brazilok elleni mérkőzését, megnézzük mi a gyengeségük és hol kell támadni őket. Meg kell nyerni a következő két mérkőzést, most ez a célunk" - mondta határozottan Dubei.
A világbajnoki előselejtező vasárnapig tart Ruandában, ahol a magyarok a csoportkörben Szenegál után kedden a Fülöp-szigetekkel és csütörtökön pedig Brazíliával találkoznak. A kvartettből az első kettő jut az egyenes kieséses szakaszba, az előselejtező győztese kerül a vb-selejtező mezőnyébe, amelyre 2026 márciusában kerül sor.
A 2026-os világbajnokságon 16 válogatott szerepel. Az előző, 2022-es vb-n - amelynek Ausztrália adott otthont - még csak 12 együttes vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 16:21, hétfő | Sport

Férfi ifjúsági kézilabda Eb - Bronzérmes a magyar válogatott

Bronzéremmel zárta a férfi ifjúsági kézilabda-válogatott a Montenegróban rendezett Európa-bajnokságot.

2024. Augusztus 19. 09:00, hétfő | Sport

Nógrád Vármegyei Szabadidős Döntő 2024.

2024.08.17.-én Vácra utaztak a Fülöp LSE lovasai. Deák Borbála,Börkényi Lara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Szulcsán Viktória.

2024. Augusztus 18. 08:29, vasárnap | Sport

Állami kitüntetést kapott Gyulay Zsolt és Gulyás Michelle

Állami kitüntetésben részesült Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, valamint Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó.

2024. Augusztus 18. 08:26, vasárnap | Sport

Folytatódott a Ferencváros sikersorozatra az Újpest ellen

A címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati rangadóján.