Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. December 03. 17:15, vasárnap | Sport
Forrás: MTI-HELSINGBORG LENGYEL PÉTER

Női kézilabda-vb - Golovin: az volt a cél, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk.

Női kézilabda-vb - Golovin: az volt a cél, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint Kamerun 39-20-as szombati legyőzésekor az volt a magyar női kézilabda-válogatott célja, hogy ott folytassa, ahol a Paraguay elleni nyitókörös találkozón abbahagyta.

A dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság helsingborgi csoportjában. "Az volt a cél, hogy például a védekezésben folytassuk ott, ahol abbahagytuk, ez nagyjából fél órán át működött" - fogalmazott. Mint mondta, inkább mindenki labdával kezdeményezett, ami nyitott védekezés ellen nem működik, emiatt volt sok labdaeladás. Az MTI kérdésére, hogy okozhatta-e izgulás a félidők elején tapasztalt pontatlan perceket, azt felelte: nagyon figyelnek rá, de lehet, hogy közrejátszott.
"Dadogós volt akkor a játék, sok volt a pontatlanság, gyorsabban futottunk, mint a labda ment, ennek is köszönhető."
Rámutatott: a Montenegró elleni rangadó előtt még egy napjuk van a felkészülésre. A kulcsmérkőzés előtt fontos, hogy szét tudták osztani a játékidőket, már mindenki tapasztalta a vb légkörét. Klujber Katrin játékideje volt több az ideálisnál, rá a balkániak ellen is nagymértékben lesz szükség, ezért kapott az első félidőben 17, a másodikban 15 percet, ami jót tett az erőállapotának.
A születésnapján négyszer eredményes Albek Annát a találkozó után énekkel köszöntötték a szurkolók.

"Hidegrázós, nagyon jó érzés a nemzeti csapatban ünnepelni a születésnapomat. Kiskorom óta ez volt az álmom, hogy majd pályán lehessek ekkor, hiszen a világversenyek mindig ekkor vannak, mindig úgy tekintettem a tévén keresztül ezekre a meccsekre, mint külön születésnapi ajándékokra. Nagyon jó érzés volt a pályán lenni" - fejtette ki az MTI-nek az első találkozót betegség miatt kihagyó Albek, aki egész héten a csapattal edzett, így teljesen fittnek érzi magát.
Leszögezte: nem volt elégedett a teljesítményével, mivel nem használta ki valamennyi lehetőségét. Előretekintve kiemelte, mindenki nagyon motivált az együttesből, mivel tudják, mennyi múlik rajta, komolyan veszik a feladatot és meg szeretnék ragadni a lehetőséget.

Az eredeti posztját tekintve beálló Füzi-Tóvizi Petra rövid időre kényszerből a szélen játszott. Mint elismerte: van még mit fejlődnie ezen a területen. A kameruniakat kiszámíthatatlan stílusúaknak nevezte.
"Ez volt benne a nehéz, szerintem néha még ők sem tudták, hogy mit szeretnének" - vélekedett. - "A montenegróiak teljesen más stílusban játszanak, az kicsit közelebb áll hozzánk, mint ez."

A középdöntőbe legalább két pontot már visz a nemzeti csapat, amely hétfőn 20.30-tól a csoportkör rangadóján a szintén két sikerrel kezdő Montenegróval találkozik. A legjobb nyolc közé kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió.
Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ott a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál négyes három továbbjutójával találkoznak a magyarok Göteborgban, ahonnan az első két együttes kerül a negyeddöntőbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.