Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 26. 08:45, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-ELEK GYULA ARÁNA BUDAPEST

Női kézilabda NB I - Ferencvárosi vereségével lecsúszott a dobogóról a Debrecen.

Női kézilabda NB I - Ferencvárosi vereségével lecsúszott a dobogóról a Debrecen.

A már bajnok Ferencváros 33-29-re legyőzte a Debrecent a női kézilabda NB I utolsó fordulójának szombati játéknapján.

Az addig kiegyenlített mérkőzés második félidejének derekára alakult ki először háromgólos különbség (26-23), innen pedig már nem engedte vissza riválisát az FTC, amely hazai pályán százszázalékos mérleggel zárta a bajnokságot. Klujber Katrin kilenc találattal lett a mérkőzés legeredményesebbje.A hajdúságiak vereségükkel lemaradnak a harmadik helyről, mert bár azonos pontszámmal állnak a vasárnap Kisvárdán pályára lépő Mosonmagyaróvárral, az egymás elleni eredmény utóbbinak kedvez.
A találkozó előtt köszöntötték az aktív kézilabdával felhagyó, 32 éves Cirjenics-Kovacsics Anikót, illetve a csapattól egyaránt távozó Kisfaludy Anettet, Kovács Anettet és Kukely Annát.
Cirjenics-Kovacsics az M4 Sportnak elárulta: már az öltözőben is elpityeredett.
"El kellett jönnie ennek a pillanatnak" - szögezte le, kitérve rá: nagyon sokáig dilemmázott az utolsó hónapokban. Amint elmondta, januárban két hétre volt a visszatéréstől, amikor megsérült a térde, ez mentálisan és egészségileg is nehéz volt, azóta kristályosodott a visszavonulás gondolata.
"Nagyon jó pályafutás volt, hálás vagyok, hogy ebben a két klubban játszhattam" - összegzett a Győrt és a Ferencvárost is erősítő korábbi kiválóság. - "Nem így szerettem volna a visszavonulást, örültem volna, ha csak kicsit is, de a pályán tudok lenni."
A magyar válogatottban 143-szor pályára lépett Cirjenics-Kovacsics előre tekintve azt mondta, visszavonulását követően is szeretné a Ferencvárost segíteni.

Eredmény, női NB I (a magyar szövetség honlapja alapján): FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 33-29 (14-15)
Később: Moyra-Budaörs - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 18.00 Praktiker-Vác - NEKA 18.00 Kozármisleny KA-MTK Budapest 19.00

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.