Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 23. 08:31, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-VASAS SC BUDAPEST

Női kézilabda NB I - A Vasas legyőzésével bajnok a Ferencváros.

Női kézilabda NB I - A Vasas legyőzésével bajnok a Ferencváros.

A Ferencváros egy fordulóval az idény vége előtt biztosította bajnoki címét a női kézilabda NB I-ben, mivel szerdán 41-30-ra győzött a Vasas SC otthonában.

Az utolsó fordulóban a Bajnokok Ligája-elődöntős Győr - amely Győri-Lukács Viktória utolsó másodperces, üres kapus góljával nyert Debrecenben - pontszámban még utolérheti az FTC-t, de az egymás elleni eredmények a fővárosiaknak kedveznek.
A Ferencváros története 14. bajnoki címét szerezte, és 1997 után tudott ismét duplázni, vagyis a Magyar Kupában és az NB I-ben is az élen végezni.

Eredmény:
Vasas SC - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-40 (16-18)

A hangulat a kezdés pillanatától a harminc évvel ezelőttit idézte, 1994 májusában ugyanis az FTC éppen a Vasas csarnokában játszotta hazai meccsét a KEK döntőjében - 23-21-re nyert a német TuS Walle Bremen ellen -, majd a következő szezonban három BEK-találkozóját is a Fáy utcában rendezte.
A szurkolókon kívül a játékosok is otthon érezték magukat szerdán Angyalföldön, ugyanis lendületes, gyors, magabiztos játékkal magukhoz ragadták a vezetést (3-7). Zsigmond Panna védéseire és Szilovics Fanni góljaira alapozva olyan jól tartották magukat a hazaiak, hogy a 17. percben egyenlítettek (10-10), sőt 14-13-ra már ők voltak előnyben. Az FTC-nek nyolccal több kapura lövése volt, de csak két góllal szerzett többet ellenfelénél az első félidőben.
Remekül kezdték a második felvonást a vendégek, 24-18-ra elléptek, sőt 14 perccel a vége előtt már tíz találattal vezettek. A fáradni látszó angyalföldiek ekkor már sokkal kisebb ellenállást tudtak kifejteni, mint a szünet előtt.
A Ferencváros úgy lett bajnok és kupagyőztes, hogy tapasztalt játékosai közül Cirjenics-Kovacsics Anikót az egész szezonban, Szöllősi-Zácsik Szandrát pedig ősz óta nélkülöznie kellett sérülés miatt.
Klujber Katrin kilenc, Márton Gréta, Angela Malestein és Hársfalvi Júlia öt-öt góllal, Böde-Bíró Blanka öt védéssel, Janurik Kinga pedig hat védéssel és egy találattal járult hozzá a Vasas legyőzéséhez. A túloldalon Szilovics Fanni hat góllal, Zsigmond Panna 11 védéssel zárt. Az FTC játékosai és a szakmai stáb tagjai az aranyérmeket szombaton kapják meg, ugyanis a szezon utolsó mérkőzését hazai pályán játsszák a Debrecen ellen.

A szerdai játéknapon az is eldőlt, hogy a Kozármisleny mellett a NEKA esik ki az NB I-ből. A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Békéscsaba is kikapott házigazdaként, és bár az utolsó fordulóban előbbi pontszámban beérheti utóbbit, az egymás elleni eredmények a csabaiaknak kedveznek. Az NB I/B-ből a Szombathelyi KKA és az Esztergomi Vitézek csapta jutott fel az élvonalba.

További eredmények:
DVSC Schaeffler - Győri Audi ETO KC 30-31 (12-14)
NEKA-Alba Fehérvár KC 25-28 (12-13)
Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Kisvárda Master Good SE 24-36 (11-16) MTK Budapest - Praktiker-Vác 36-32 (19-17) Motherson Mosonmagyaróvári KC-Kozármisleny KA 51-27 (23-13)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.