Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-GYŐR

Női kézilabda NB I - A győri rangadón szakadt meg az FTC veretlensége.

Női kézilabda NB I - A győri rangadón szakadt meg az FTC veretlensége.

A címvédő Győr házigazdaként 32-30-ra legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda NB I szombati rangadóján.

A fővárosiak 21 győztes meccs után először kaptak ki a bajnokság mostani idényében.

Eredmény:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-30 (16-15)

----------------------------------------------------------
Lövések/gólok: 38/32, illetve 41/30
Gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/3
Kiállítások: 6, illetve 6 perc

A Magyar Kupa-címvédő Ferencváros november közepén az NB I-ben 28-22-re verte a győrieket, így utóbbiaknak ezúttal legalább hét góllal kellett volna nyerniük, hogy életben tartsák reális esélyüket bajnoki címük megvédésére.
A hazaiak keretéből Emilie Hovden, Yvette Broch és Rinka Duijndam hiányzott, a vendégeknél Dragana Cvijic és Szöllősi-Zácsik Szandra nem játszott.
Az első pillanattól magas hőfokú és lendületes volt a játék, a nyitó öt percben volt kiállítás, sárga lap, büntető és videobírós visszajátszás is. Az ETO egy 4-0-s sorozattal ellépett, csakhamar azonban egyenlített az FTC, és az első félidő hátralévő része kiegyenlített játékot hozott, a hibák száma is közel egyenlő volt. Bár a 29. percben a négygólos különbségért támadhatott a címvédő, a szünetben csak 16-15-re vezetett.
A vendégek 3-2 után a második felvonás elején, 17-16-nál vezettek ismét, a folytatásban pedig összeszedett, taktikus játékkal, hatékony védekezéssel megakadályozták, hogy ellenfelük ismét ellépjen. Hazai oldalon hiányoztak a megszokott kiemelkedő kapusteljesítmények, így a győzelem is veszélybe került. A hajrában a Ferencváros számára már csak a százszázalékos mérleg, illetve a veretlenség megőrzése volt a tét, és bár egyik sem sikerült, a kétgólos vereséggel - a kedvezőbb egymás elleni eredmények miatt - is újabb lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé.
Az ETO mindössze hat, az FTC 11 lövést rontott a meccsen.
Ana Gros hat, Stine Oftedal öt, Szöllősi-Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória négy-négy góllal, Silje Solberg három, Sandra Toft négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Andrea Lekic kilenc, Klujber Katrin nyolc, Angela Malestein öt alkalommal talált be, Böde-Bíró Blankának kettő, Janurik Kingának egy védése volt.

További eredmény:
Moyra-Budaörs - Alba Fehérvár KC 36-33 (17-16)
Később:
Kisvárda Master Good SE-Vasas SC
18.00

Kozármisleny KA-DVSC Schaeffler 18.00
Praktiker-Vác - Dunaújvárosi Kohász KA 18.00

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.