Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 06. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

Nógrádi várak is megújulnak

Nógrádi várak is megújulnak

Elfogadta a kormány a Nemzeti Várprogramot, amelynek keretében 31 vár teljes vagy részleges felújítása történik meg országszerte a következő években.

Ezt L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára jelentette be Budapesten.

A 25 milliárd forint összköltségvetésű program fő célja a tartósan állami tulajdonú műemléki állomány fejlesztése, valamint a természeti és kulturális örökség védelme. A program keretében 31 kulturális és természeti örökségi helyszín újulhat meg, ezen belül 17 helyszínen komplex fejlesztés is lesz a 2015-2020 közötti időszakban. Az uniós és állami forrásból finanszírozott várprogram jövőre kezdődik, és az első, 4,5 milliárd forintos ütemben a diósgyőri, az egri, a kisvárdai és a sümegi vár fejlesztése valósul meg. A 2017-ben induló, több mint 12 milliárd forintos második ütemben tizenegy vár felújítása és kettő korszerűsítése kezdődhet meg, míg a többi 14 vár rekonstrukciója – 8 és félmilliárd forintból - 2018 elején kezdődhet. A harmadik ütemben három Nógrád megyei vár is szerepel a felújítási programban, a kormány a nógrádi, a hollókői és a drégelypalánki Drégely vár felújítását finanszírozza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.