Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Február 10. 11:45, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Nógrádi csoportok az országos néptánc antológián

Nógrádi csoportok az országos néptánc antológián

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptánc Antológiának is lesznek idén Nógrád megyei szereplői.

Az elmúlt év legjobb teljesítményeit összegyűjtő bemutatóra a Kis Iglice és az Iglice-Zobonka Táncegyüttes kapott meghívást. A kisebbek egy mesejátékkal, a nagyok a palóc táncokat bemutató produkciójukkal képviselik Nógrád megyét Budapesten, március tizenhatodikán, a Hagyományok házában. Mint arról már korábban beszámoltunk, a felnőtt táncosok antológiájának tizenkét csoportja közé idén is beválogatták a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttest, amely az elmúlt szombaton mutatta be a zsűri által kiválasztott produkcióját az Operett színházban. Ide kapcsolódó hír még, hogy összeállította a szakmai zsűri a legjobb zenei produkciókat egybegyűjtő Új Élő Népzene tizenkilencedik kiadványát is, melyben szintén szerepel Nógrád megyei produkció. A legjobb előadókat bemutató hanghordozóra a Dobroda népzenekar, magyarnemegyi összeállítással kerül fel.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: néptánc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.