Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Szeptember 04. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nógrádban is lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását

Nógrádban is lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását

Üzenet figyelmezteti a képernyőn a digitális átállás második ütemében érintett tévénézőket - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

Zsuppán Attila emlékeztetett arra, hogy október 31-én zárul az Országos Digitális Átállás Program második üteme, vagyis ettől kezdve a földi műsorsugárzásban már csak digitális adások lesznek elérhetők az egész országban.
Július 31-én az ország középső részében már lekapcsolták az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását. Szűk két hónap múlva ez Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye egy kimaradó kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megtörténik - mondta.
Az itt élők közül többen még analóg módon nézik az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait, őket a képernyő alján egy üzenet figyelmezteti a teendőkre és az átállás határidejére - hangsúlyozta Zsuppán Attila.
Aki látja az üzenetet, annak a meglévő készüléke mellé be kell szereznie egy jelátalakító készüléket (set-top-boxot), illetve egy új szoba- vagy tetőantennát - hangsúlyozta a kommunikációs igazgató. Azok, akik az ingyenesen fogható hét csatornánál többet szeretnének nézni, előfizethetnek valamelyik kábeltelevíziós, műholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni szolgáltató csomagjára.
Az érintettek a 0680-38-39-40-es telefonszámon, valamint a www.digitalisatallas.hu internetes oldalon juthatnak további információkhoz.
Az átállással senkinek sem kell várnia október 31-ig, a földi sugárzású digitális adások már most is kiváló minőségben foghatók - hangsúlyozta Zsuppán Attila, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az átállásban továbbra is segít a hatóság: a rászoruló jogosultaknál az NMHH szakemberei ingyen beszerelik a vételi eszközöket.

Címkék: tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.