Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. December 15. 10:04, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nógrád VMKI salgótarjáni épületei energetikai fejlesztésének előkészítése

Nógrád VMKI salgótarjáni épületei energetikai fejlesztésének előkészítése

Európai uniós forrásból elkészültek a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság salgótarjáni épülete épületenergetikai fejlesztésének tervei.

A KEHOP-5.2.15-21-2023-00055 azonosító számú, Nógrád VMKI salgótarjáni épületei energetikai fejlesztésének előkészítése elnevezésű projekt 19 853 545 forintból valósult meg.

A projekt célja, hogy annak keretében a megújuló energiaforrás hasznosításának tervezésével teljeskörűen előkészítsék a kiválasztott épületekre vonatkozó épületenergetikai fejlesztéseket, amelyek révén az ingatlan gazdaságosan üzemeltethető lesz.

Cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása.

A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energia-megtakarítás érhető el, vagyis csökkenhetnek az üzemeltetési költségek. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább.

Ezzel a projekt nemcsak az európai uniós követelményeknek való megfelelést teljesíti, hanem fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is hozzájárul.

A projekt az Európai Unió 19 853 545 forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg.

A beruházásról bővebben a -https://nograd.katasztrofavedelem.hu- oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Kapás Márton tűzoltó főhadnagytól, a (+36-30) 974-3459-es telefonszámon.

Budapest, 2023. december 6.

Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.