Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 26. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Nógrád megyében nyitották a legkevesebb bankszámlát

Nógrád megyében nyitották a legkevesebb bankszámlát

A vállalkozások összességében csaknem hétezerrel több vállalati számlát nyitottak 2015 első négy hónapjában, mint amennyit megszüntettek, a két legnagyobb nyertes az OTP, a K&H és a Raiffeisen Bank volt

Nettó ügyfélvesztők voltak az Erste Bank, a Sberbank és a takarékszövetkezetek. Utóbbiak negatív teljesítménye mögött az áll, hogy volt olyan szövetkezet, mely működését ebben az időszakban fejezte be - közölte a GKI.

A 2015 előtt is működő cégek több mint 34 ezer új számlát nyitottak 2015 első négy hónapjában. Idén január-áprilisban mintegy 8600 új cég alakult, ami 35 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A legtöbb új bankszámlát, 14 ezret Budapesten, a legkevesebbet, 221-et Nógrád megyében nyitották.

A GKI kutatása szerint a számlanyitások nyertese az OTP (20 százalék), a K&H (10 százalék) és a Raiffeisen (9,5 százalék), de jól szerepelt az Unicredit (7,3 százalék) és az állami tulajdonú MKB is (7 százalék). A koncentráltságot jelzi, hogy az öt legnagyobb szereplő súlya a számlanyitásokban 54 százalék.

A vállalati számlák megszüntetése még a nyitásoknál is koncentráltabb. Az összes bezárt számla 62 százaléka az első öt banknál jelentkezik. Az OTP ezt a listát is vezeti 22 százalékkal, amely nem meglepő, ha a piaci részesedését vesszük alapul. Az Erste Bank áll a második helyen 11 százalékkal, majd az MKB következik 10 százalékkal. A K&H és a Budapest Bank 9-9 százalékos aránnyal követi azokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit