Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2021. Szeptember 10. 11:11, péntek | PR

NHP – kedvező hitel vállalkozások számára

NHP – kedvező hitel vállalkozások számára

A pénzintézetek folyamatosan kedvező hitelajánlatokkal látják el a piacot. Napjainkban már magánszemélyek is egészen kiemelkedő opciókkal vehetik igénybe a kölcsönöket.

A cégek számára is akad azonban lehetőség, ha terjeszkedni, fejlődni szeretnének.

A növekedés három betűje

Az NHP rövidítéssel sokan találkozhattunk, épp ezért ismerősen is csenghet, ugyanakkor mindenképpen érdemes feloldani a betűszót. Az nem mást takar, mint a Növekedési Hitelprogramot, melynek neve egyértelműen mutatja a benne rejlő lehetőségeket is. Ez a növekedési hitel ugyanakkor nem magánszemélyeknek, hanem kifejezetten vállalkozásoknak szól. Az NHP mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínál kedvező hitelopciót, különböző felhasználási területekre.

A célcsoport miértje egyértelmű: a kisebb vállalkozások képesek a legnagyobb ütemű növekedésre, melyet érdemes ilyen hitelekkel is segíteni. A KKV szektor előszeretettel támaszkodik a különböző pályázati és hitellehetőségekre, hiszen e forrásokból egyszerűen és számukra is kedvező feltételekkel gyarapodhatnak. Az NHP kínálta hitelösszeggel persze tudni kell bánni és érdemes azt olyan jellegű fejlesztésbe fektetni, mely a hosszútávú célokat szolgálja.

Technikai tudnivalók a hitelről

A hiteligénylések folyamata nagy vonalakban minden esetben megegyezik, apróbb különbségek persze előfordulhatnak. Az igénylés alapfeltételei az NHP esetén is világosak, hiszen jól meghatározott kritériumrendszer alapján történik az jogosultak körének szűrése. Ezek a kritériumok a vállalkozások létszámára, nettó árbevételére és tulajdonviszonyaira vonatkoznak. A létszám esetén kikötés, hogy a vállalkozásban dolgozók létszáma nem haladhatja meg a 250 főt. Az árbevételre vonatkozóan az évi 50 millió euró a limit, a tulajdonrész tekintetében pedig maximum 25% állami/önkormányzati tulajdonrész megengedett.

Ha vállalkozásunk mindezen alapkritériumoknak megfelel, úgy jogosult az NHP igénylésére. A hitelprogram kamata kifejezetten kedvező, mindössze maximum évi 2,5%. Ez egyrészt tartható plusz kiadás, másrészt az előzetes költségkalkulációk is leegyszerűsödnek. A hitel bár nem szabad felhasználású, számos kiadásra fordítható, mely által a vállalkozásunk anyagi terhein jelentős mértékben könnyíthetünk.

Felhasználási kör és lehetőségek

Az NHP összegét a cégek sok területen felhasználhatják. Ezek egyike az eszközvásárlás, mellyel modernizálható, fejleszthető az eszközpark, így a mindennapi munka is gördülékenyebbé válhat. Tekintve, hogy növekedési hitelről van szó, a korszerűsítés is az egyik felhasználási kulcsterület. Ez a fogalom meglehetősen tág, sok mindent foglal magában, de minden olyan beruházást ide sorolhatunk, mely a vállalkozás fejlesztését szolgálja.

Ennek egyik ékes példája lehet például az irodavásárlás vagy bérlés. Egy korszerű, minden igényt kielégítő munkatér a cég dolgozóinak az érdekeit is szolgálja, hiszen a megfelelő munkakörnyezet rájuk is serkentőleg hat. A Növekedési Hitelprogram kiváló opció lehet arra, ha ingatlanok terén is terjeszkedni, fejlődni szeretnénk. A lehetőséget a kínálati oldalon is felfedezték, az ingatlanpiacon már külön szekcióba gyűjtik az NHP segítségével igénybe vehető irodákat. Vállalkozásunk növekedésének kiváló alappillére lehet tehát egy ilyen típusú kedvező hitel, így ha jogosultak vagyunk, használjuk ki a felkínált lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 17. 10:35, kedd | PR

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Bár a koronavírus miatt számos szállás zárva tartott, mára már enyhültek a korlátozó intézkedések annyira, hogy bátran foglalhatunk szállást és indulhatunk kirándulni, nyaralni, akár védettségi igazolvány nélkül is.

2021. Augusztus 06. 08:34, péntek | PR

Óriás irodaházat takarítanak

Környezetbarát technológiát vállalva nyerte el Budapest egyik legnagyobb új irodaépületének rendben tartását, a takarítási szolgáltatásokban piacvezetők között számon tartott Jánosik és Társai Kft.

2021. Július 14. 16:24, szerda | PR

Így ellenőrizhetjük le az autópálya-matrica érvényességét

A fizetős utakra, útszakaszokra csak érvényes autópálya-matrica birtokában szabad felhajtani. Vannak olyan matrica típusok, amelyeknek az érvényességére emlékszünk, és vannak, amelyekre nem.

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.