Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Július 08. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nevelőotthonban élő gyerekek táboroznak Salgótarjánban

Nevelőotthonban élő gyerekek táboroznak Salgótarjánban

Különösen hátrányos helyzetű, nevelőotthonokban élő gyerekek részére szervez környezetvédelmi tábort Salgótarjánban a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány.

A július 9. és 16. között megrendezésre kerülő táborban mintegy 60 gyerek vesz részt Salgótarján eresztvényi városrészében, erdei környezetben szervezik a táborozást, ahol a 10-14 éves gyerekek a pihenés és a szórakozás mellett színes programok keretében tanulhatják meg az élővilág védelmének fontosságát, és ismerhetik meg környezetünk rejtett értékeit.
Kirándulást tesznek a gyerekek Salgó várába, a Boszorkánykőre, a Medves fennsíkra és a bányatavak vidékére is. Végigjárják a geológiai tanösvényt, tájékoztatást kapnak a régi bányászatról és megismerik az erdők élővilágát. A szakmai programot Drexler Szilárd, a Karancs-Medves Alapítvány kuratóriumának elnöke állította össze.
Az elmúlt 17 évben összesen 2662 gyermek nyaralhatott az alapítvány jóvoltából. A résztvevőket, a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetségének Magyarországi Egyesülete választja ki, és ők biztosítják a kísérő pedagógusokat is.
A táborozást teljes egészében a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány szervezi és fizeti, szakmai közreműködő az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.