Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Augusztus 28. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

NETFIT-mérések Nógrád megyében is

NETFIT-mérések Nógrád megyében is

Csaknem hétezer kiképzett pedagógus és négyezer eszközcsomag várja az iskolákban az új fittségi mérést. Nógrád megyében három helyszínen várják a pedagógusokat.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jóvoltából már csaknem az összes, több mint 3600 nappali rendszerű oktatási intézmény megkapta azt az ingyenes eszközcsomagot, amely a következő tanévtől a szövetség által kifejlesztett, egységesen használandó, új fizikai állapot mérési rendszer, a NETFIT (Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt) felméréseihez szükséges.
A NETFIT legfontosabb újdonsága, hogy egy egészségközpontú, egészségorientált értékelési rendszer. Az egészség szempontjából meghatározó értékeket mér (erő, testösszetétel és tápláltság, állóképesség, vázizomzat fejlettség, hajlékonyság), és előre meghatározott fittségi értékekhez képest minősíti a tanulók állapotát. Az 5. osztálytól felfelé elvégzett mérések eredményei alapján a tanulók megtudhatják, hogy fejlesztésre szorulnak-e, vagy pedig az egészségzónába tartoznak.
A mérési rendszernek köszönhetően a pedagógusok, a szülők és a diákok is évről-évre nyomon követhetik a tanulók fittségi szintjének változását, és a felmérést végző testnevelők ehhez képest tesznek javaslatot azokra a mozgásformákra, amelyek a fejlődést segíthetik. Minden tanuló egyénre szabott, szöveges és vizuális értékelést kap majd az állapotáról. A rendszer segítségével nagyobb figyelem hárulhat a rendszeres testmozgás szükségességére, hiszen a diákok és a szüleik is pontos, objektív adatokkal alátámasztott jelentést kapnak.
A NETFIT nemcsak a tanulóknak, hanem a testnevelőknek is újdonság. Éppen ezért az MDSZ ingyenes, 30 órás akkreditált képzést szervezett a testnevelést oktató pedagógusok számára. Erre már közel hatezren jelentkeztek, és a tanév végéig négyezer-kétszázan sikeresen sajátították el az új módszertani alkalmazásokat. November végéig országosan mintegy 6800 tanár végez a képzésen.
A NETFIT rendszerhez tartozik egy mérés-értékelési szoftver is, amelyet ugyancsak ingyen kapnak majd az intézmények. Ennek fejlesztése is a végéhez közeledik, jelenleg a fejlesztés a tesztelési szakaszban jár.
A kormány szándéka szerint az új mérési rendszer egységes használata a következő tanévtől lesz kötelező minden iskolában. A 2014/2015. tanév rendjéről szóló 35/2014. (IV.30.) EMMI rendelet szerint a következő tanévben a kötelező mérési időszak 2015. január 5. és 2015. május 27. közé esik.
Megyénkben az érdeklődő pedagógusok három helyszínen jelentkezhetnek a továbbképzésekre. A Pásztói Általános Iskola szeptember 19-én és 27-én, a Bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola augusztus 29-én, szeptember 6-án, 12-én és 20-án, míg a Szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium szeptember 5-én és 13-án ad otthont a képzéseknek.

Forrás: nogradsport. wordpress.com

Címkék: pedagógus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)