Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Május 23. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Netes kihívás miatt bűnözött a fiatal

Lopással gyanúsítanak egy 20 éves fiatalt, aki egy videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve saját erkélyéről átmászott a szomszédjáéra, és elvett egy kaktuszt a XV. kerületben.

A rendőrségre május 17-én jelentették be, hogy körülbelül egy hónappal korábban egy idős nő első emeleti lakásának erkélyéről elloptak egy kaktuszt a XV. kerületben. Az asszonynak egy szemközti lakó szólt, mert látta, amint valaki a szomszédos erkélyről át-, majd a növénnyel visszamászik. A néni becsengetett a jelzett lakásba, ahonnan egy bocsánatkéréssel együtt visszakapta az ellopott kaktuszt – közölte a rendőrség.

A sértett addig nem is fordult a rendőrséghez, amíg májusban újra szóltak neki, hogy valaki megint átmászott az erkélyére – bár ekkor nem tűnt el onnan semmi. A bejelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága indított eljárást. Lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szomszédos lakás albérlőjét.

A 20 éves fiatalember beismerő vallomásában azzal magyarázta azóta már megbánt tettét, hogy egy közösségi videómegosztó oldalon látott kihívásnak eleget téve mászott – és lopott. Azt mondta, a második alkalommal már nem ment át a szomszédba, csak saját erkélyén tornázott. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény a Btk. szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címkék: kihívás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.