Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2024. Június 30. 08:21, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-IVÁN GYŐR MOSON SOPRON

Nemzeti Vágta - Ácsteszér lovasa nyerte meg az iváni előfutamot.

Nemzeti Vágta - Ácsteszér lovasa nyerte meg az iváni előfutamot.

A Komárom-Esztergom vármegyei Ácsteszér lovasa, Vörös Tamara nyerte meg Aréna nevű lovával a Nemzeti Vágta szombaton rendezett iváni előfutamát.

Hajtó Péter (Fidesz-KDNP) telefonon elmondta, hogy a felnőtt kategóriában induló 11 nevező közül a második a csetényi Vörös József lett Prométheusz Parázs nevű lovával, a harmadik a Kapuvár Garta városrészének színeiben versenyző Soós Kitti lett Báró nevű lovával, a negyedik pedig a répcelaki Németh Linda Forrás Remény nevű lovával.
A 17. Nemzeti Vágta októberi szilvásváradi döntőjébe ők négyen jutottak tovább, valamint szabadkártyával Iván település.
Hajtó Péter elmondta azt is, hogy az iváni Kishuszár Vágtát Köveskál színeiben Sziklay Gizella nyerte meg Miss Boon nevű lovával, a Huszárgyerek Vágtát pedig a rábatamási Varga Dorka, Büszke nevű lovával. A szilvásváradi döntőbe mindketten bejutottak.


Hajtó Péter beszélt arról is, hogy a 35 Celsius-fokos hőség ellenére a negyedik alkalommal megrendezett Iváni Vágtának mintegy 3-4 ezer látogatója volt. A lovasoknak a díjakat Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője adta át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 16:32, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kovács Zsófia kapta a női tornászok országkvótáját.

A Magyar Torna Szövetség (MTSZ) elnöksége a szövetségi kapitány javaslatát elfogadva úgy döntött, hogy Kovács Zsófia szerepelhet a párizsi olimpián a magyar női tornászok által szerzett, nem névre szóló országkvótával.

2024. Június 30. 09:00, vasárnap | Helyi sport

Atlétikai ob - Klekner Hanga országos csúcsa rúdugrásban.

Klekner Hanga női rúdugrásban megjavította saját országos rekordját a 129. atlétikai országos bajnokság első napján a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban.

2024. Június 30. 08:40, vasárnap | Helyi sport

Sportlövő GP - Fábián és Péni sikere.

Fábián Sára Ráhel és Péni István is győzött a szombati versenynapon a sportlövők újvidéki Grand Prix-versenyén.

2024. Június 30. 08:36, vasárnap | Helyi sport

Nyíltvízi úszó ob - Olimpiai indulók sikerei.

A férfiaknál Betlehem Dávid, a nőknél Fábián Bettina nyerte a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyét a szegedi Maty-éren zajló országos bajnokságon.