Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 09. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Németországot is begyűrűzte az európai gazdasági válság

Németországot is begyűrűzte az európai gazdasági válság

Az ország gazdaságának fejlődése lassulni látszik, és már nem tudja kívülállóként kezelni a kontinens problémáit. Előrejelzések szerint az eurozóna gazdasága stagnálni fog jövőre, 2014-ben pedig már 1,4 százalékos csökkenést mutathat - írja a CnnMoney.

Az Európai Bizottság legfrissebb kimutatása szerint, az emelkedő munkanélküliség, a magas adók és a kormányok kiadásai tovább nyújtják a válságot a 17 eurózónás ország életében. A közlemény szerint a régió maximum fél százalékos GDP növekedést produkálhat jövőre. Az IMF még ennél is pesszimistább, csak 0,2 százalékos növekedést jósol. Az előző évi 3 százalékos GDP növekedéshez képest Németország idén már csak 0,8 százalék körül teljesíthet, és az Európai Bizottság szerint jövőre legjobb esetben is csak tarthatja ezt a növekedési szintet. A Német Gazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint az ipari termelés mértéke 1,8 százalékkal csökkent Szeptemberben az előző hónaphoz képest. Németország a jövőben már nem maradhat immunis a kontinens gazdasági életére, a gyenge export kereslet és a lassuló beruházási aktivitás miatt - mondta Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke Frankfurtban. Hozzátette, az eurózónában 2 százalék körüli inflációt jósol 2013-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.