Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Június 06. 07:32, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Németországban 14 ember megsérült villámcsapás miatt

Németországban 14 ember megsérült villámcsapás miatt

Villámcsapás miatt megsérült 14 ember vasárnap Németország délnyugati részén.

A Stuttgarthoz közeli Aichwald nevű településen vasárnap délután villám csapott egy 12 éves kisfiúba, aki nem tudott időben elmenekülni a hirtelen jött vihar elől a község sportpályájáról. A kisfiút életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A villámcsapás miatt a sportrendezvény résztvevői és látogatói közül még tizenhárman megsérültek. Többségük rosszullétre és keringési gondokra panaszkodott, hetet közülük kórházba szállítottak - jelentette online kiadásában a Stuttgarter Nachrichten című lap.

Németország déli és délnyugati részén több mint egy hete tart a rendkívül csapadékos, viharos idő. Az "esőcunaminak" is nevezett áradásokban és villámcsapások miatt 11 ember meghalt. A viharok miatt félbe kellett szakítani az egyik legnagyobb németországi szabadtéri zenei fesztivált, a Köln térségében fekvő Mendignél rendezett Rock am Ringet, amelyen péntek este több mint 80 fesztiválozó megsérült villámcsapás miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.