Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 04. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Németh László: az iparosoknak is szükségük van stratégiai együttműködésre a kormánnyal

Németh László: az iparosoknak is szükségük van stratégiai együttműködésre a kormánnyal

A kormány és a multinacionális vállalatok közötti stratégiai együttműködéshez hasonló megállapodásra van szükségük az 5 fő alatt foglalkoztató mikro-, családi vállalkozásoknak, az önfoglalkoztató kisiparosoknak is - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke az MTI-nek.

Kifejtette: a szövetség értékelése szerint a "nemzet jobbágyainak" is érezniük kell, hogy számítanak rájuk a gazdaságban, a társadalomban, és ezért a működésük fennmaradásához megkapják a szükséges támogatást.
Németh László elmondta: a legkisebb vállalkozások is hozzájárulnak a hazai GDP-hez, és a foglalkoztatásban betöltött meghatározó szerepük mindenképpen indokolja stratégia szereplőként kezelésüket.
Az IPOSZ elnöke rámutatott: azt a kormányzati törekvést, hogy beszállítóvá váljanak a nagyobb cégeknél a mikro- és a családi vállalkozások is, sok tényező nehezíti, s ezeket orvosolni kellene. Köztük azt, hogy a nagyvállalatok jó része még mindig összeszerelő helyként működteti az itteni érdekeltségét, és alig tart igényt a helyiek termelő munkájára.
A szövetség kiemelten kezeli, hogy tagságát munkához, megrendeléshez segítse, s ezért fontos hangsúlyt fektet a szolgáltatásra és az érdekképviseleti munkára - emelte ki Németh László.
Elmondta: be akarnak kapcsolódni a tripartit érdekegyeztetésbe, és olyan szolgáltatói rendszert szeretnének működtetni az ipartestületeknél, amelynek keretében helyben tudnak elfogadható áron szolgáltatást igénybe venni a kisvállalkozók, az iparosok.
Mindehhez meg kell teremteni az országos szövetség gazdálkodásának stabil alapját a bevételek növelésével, amelynek a tagság, az ipartestületek látnák a hasznát - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.