Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 30. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem várt kedvezmények az autósoknak

Nem várt kedvezmények az autósoknak

Két országos napilapban tették közzé a jövő évre vonatkozó kötelező biztosítási díjakat a hazai biztosítóintézetek.

A Biztositas.hu internetes alkusz első jelentéséből kiderül: a biztosítók jóval nagyobb engedményeket tettek, mint azt előzetes nyilatkozataik, vagy a károk alakulása indokolttá tette volna. Az autósok várhatóan hétfőtől kalkulálhatnak a portálokon.

Több biztosító is teljes erőbedobással verseng az autósok kegyeiéert a hétfővel induló kampányban a megjelent tarifák tanulsága szerint. A kampány előtt még átlagosan 5 százalékosra várt áresés helyett úgy tűnik, újabb 10-15 százalékos árzuhanásról beszélhetünk, de nem ritkák az ennél nagyobb kedvezmények sem - számol be a Magyar Nemzet. A tizenöt társaság közül nem akad olyan, aki legalább 5 százalékkal ne csökkentette volna átlagos díjait, és többen is vannak, akik 20-25 százalékos árcsökkentést alkalmaztak.

A rendkívüli árengedményeknek az az oka, hogy a most következő kampányban évekre eldőlhet, melyik biztosító, hány kötelező biztosítási ügyfelet kezel majd a jövőben. A mostani áreséssel mélypontjukat elérő kötelező díjak, a dráguló üzemanyagok és a Baleseti Adó miatti várható rendkívüli ügyfélérdeklődés könnyen a piac újrafelosztásához vezethet.

A kedvezmények között idén egyértelműen a legnépszerűbb elem lesz az Internetes vagy más néven E-GFB kedvezmény. Ezt a 15 biztosító közül 9 alkalmazza, mértéke pedig egyéb kedvezményekkel együtt akár az alapdíjak 50 százalékát is elérheti. Az alkuszok annak érdekében, hogy az adó miatt januárban már ne érje meglepetés az autósokat, a baleseti adó várható mértékét is feltüntetik majd a díjak mellett. Az internetes kalkulátorok várhatóan hétfőtől fogadják a minden bizonnyal rekordszámú érdeklődőt, akik közül idén akár 1,5 milliónál is többen válthatnak – olvasható a Biztositas.hu gyorselemzésében.

OririentPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.