Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. December 22. 09:38, csütörtök | Helyi
Forrás: 3100.hu

Nem újulnak meg a Karancs és Bányász utak

Nem újulnak meg a Karancs és Bányász utak

Nem valósulhat meg a Salgótarján városának rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretének terhére a Karancs és a Bányász utak felújítása.

A város erre vonatkozó kérelmét ugyanis elutasította az engedélyező hatóság.

A legutóbbi közmeghallgatáson is előkerült a kérdés. Akkor lakossági kérdésre Fekete Zsolt ismertette: a hatóság úgy ítélte meg, hogy ebben a programelemben ez a fejlesztési terv nem üti meg azokat a kritériumokat, melyeket el kellett volna érnie. A polgármester hozzátette: a Karancs és Bányász utak felújításáról ettől függetlenül az önkormányzat nem mondott le, keresik a további forrásokat, melyekből megvalósítható a felújítás.

A pályázati rendszert jól ismerő forrásaink úgy fogalmaztak: ezen két útszakasz felújításának megpályázása a kritériumrendszer ismeretében eleve “véleményes” volt. A Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás is úgy fogalmaz: a felhívás célja a megyei jogú városok jellemzően alacsonyabb rendű útjainak a felújítása és fejlesztése annak érdekében, hogy a megyei jogú városok gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára.

A Csokonai út felújítását a döntés nem érinti

A szintén a 9,2 milliárd forintos keret terhére tervezett további útfelújítást, így a Csokonai úti beruházást ez a döntés nem érinti, a kivitelezés itt jövőre megvalósulhat. A helyi és a helyközi tömegközlekedésben is frekventáltan érintett, lassacskán vállahatatlan állapotú salgótarjáni Csokonai út felújításának engedélyezési eljárása két évvel ezelőtt indulhatott el. A Csokonai út esetében egy komoly, komplex felújításról beszélünk, mely tartalmazza az útburkolat átépítését, a meglévő járda felújítását és a hiányzó járdaszakaszok kiépítését, a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos munkálatokat és az ISZI környékén a kulturált parkolási lehetőség megteremtését is.

Fekete Zsolt polgármester még nyáron, a zagyvarónai Vadvirág Tagóvodánál megkezdődött felújítás alkalmából beszélt érintőlegesen a Csokonai útról is. Ezen fejlesztések ugyanis egyaránt ugyanabból a forrásból, a város számára megítélt 9,2 milliárd forintos Európai Uniós helyi keretből valósulhatnak meg. Akkor ismertette: a Csokonai út felújítására 411 millió forintos fejlesztési forrás áll az önkormányzat rendelkezésére. Úgy fogalmazott: reményeik szerint a beruházás 2017-ben meg is valósul majd.

(Képünk illsztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.