Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Április 03. 14:11, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Hétre nőtt a hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma – adta hírül a CNN amerikai hírtelevízió Larry Reidre, az oaklandi városi tanács elnökére hivatkozva.

Három ember megsebesült. A tettest elfogták öt kilométerre a campustól, egy bevásárlóközpontban. Nem tanúsított ellenállást. Hírek szerint egy 40-es éveiben járó koreai férfiról van szó, aki korábban az egyetem – a többek között távol-keleti orvoslást és vallástudományokat oktató Oikos oktatási központ – hallgatója volt, de nem fejezte be tanulmányait. Indítéka egyelőre nem ismert.

Az Oikos azt írja honlapján, a „keresztény értékek” szellemében működik. A CNN szerint elsősorban a koreai származású amerikaiak körében népszerű. Jelenleg nagyjából száz hallgatója van.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.