Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Február 15. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nem törlik el a kommunális adót Bátonyterenyén

Nem törlik el a kommunális adót Bátonyterenyén

Nem törlik el a magánszemélyek kommunális adóját Bátonyterenyén, mert a helyi költségvetésnek szüksége van az ez évre várható 32 millió forintos bevételre

A képviselő-testületnek azért kellett újra tárgyalnia a kérdésről, mert eredményes volt az adó hatályon kívül helyezését célzó népi kezdeményezés.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye fideszes polgármestere az ülésen elmondta: az év folyamán felülvizsgálják, és még a 2014-es költségvetés tervezése előtt újra tárgyalnak az ingatlanonként évi 9 ezer forintos, 2012-től bevezetett adóról.
A városvezető ugyanakkor hangsúlyozta, tekintettel az önkormányzat egyre nagyobb forráshiányára, és arra, hogy a költségvetésben már nem tervezhető működési hiány, idén nem tudnak lemondani a bevételről.
A döntést 8 igen szavazattal, 3 nem ellenében, egy tartózkodással hozták meg. Várszegi István (MSZP) képviselő név szerinti szavazást kért, de ezt ugyanilyen arányban elutasították.
A novemberben indított kezdeményezés nyomán 2550-en írták alá az íveket. A szerdai ülésre mintegy 30 bátonyterenyei lakos ment el, akik közül többen hangosan kommentálták a képviselők vitáját, ám azt, hogy nem kapnak szót, 8-4 arányban szavazta meg a testület. A polgármester azt mondta, erre majd a márciusi közmeghallgatáson lesz lehetőség.
A Nógrád megyei városban tavaly, az adó bevezetésének évében 60 százalékos teljesítéssel kalkuláltak, így folyt be 31 millió 300 ezer forint. A teljes bevétel 52 millió 200 ezer forint lett volna. 2013-ban 66,6 százalékos teljesítéssel számolnak.

Címkék: Bátonyterenye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.