Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Február 15. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nem törlik el a kommunális adót Bátonyterenyén

Nem törlik el a kommunális adót Bátonyterenyén

Nem törlik el a magánszemélyek kommunális adóját Bátonyterenyén, mert a helyi költségvetésnek szüksége van az ez évre várható 32 millió forintos bevételre

A képviselő-testületnek azért kellett újra tárgyalnia a kérdésről, mert eredményes volt az adó hatályon kívül helyezését célzó népi kezdeményezés.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye fideszes polgármestere az ülésen elmondta: az év folyamán felülvizsgálják, és még a 2014-es költségvetés tervezése előtt újra tárgyalnak az ingatlanonként évi 9 ezer forintos, 2012-től bevezetett adóról.
A városvezető ugyanakkor hangsúlyozta, tekintettel az önkormányzat egyre nagyobb forráshiányára, és arra, hogy a költségvetésben már nem tervezhető működési hiány, idén nem tudnak lemondani a bevételről.
A döntést 8 igen szavazattal, 3 nem ellenében, egy tartózkodással hozták meg. Várszegi István (MSZP) képviselő név szerinti szavazást kért, de ezt ugyanilyen arányban elutasították.
A novemberben indított kezdeményezés nyomán 2550-en írták alá az íveket. A szerdai ülésre mintegy 30 bátonyterenyei lakos ment el, akik közül többen hangosan kommentálták a képviselők vitáját, ám azt, hogy nem kapnak szót, 8-4 arányban szavazta meg a testület. A polgármester azt mondta, erre majd a márciusi közmeghallgatáson lesz lehetőség.
A Nógrád megyei városban tavaly, az adó bevezetésének évében 60 százalékos teljesítéssel kalkuláltak, így folyt be 31 millió 300 ezer forint. A teljes bevétel 52 millió 200 ezer forint lett volna. 2013-ban 66,6 százalékos teljesítéssel számolnak.

Címkék: Bátonyterenye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.