Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 27. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nem térítik meg a koronavírus miatt visszamondott utakat a biztosítók

Nem térítik meg a koronavírus miatt visszamondott utakat a biztosítók

A koronavírus okozta aggodalmak miatt lemondott, de már befizetett utakra útlemondási biztosítás megléte esetén sem fizetnek kártérítést a biztosítók,

de az útlemondási biztosítások megbetegedés esetén fedezhetik a félbe maradt kikapcsolódások, idő előtti hazautazások költségeit - hívja fel a figyelmet a CLB biztosítási alkusz cég.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatás szerint az útlemondás olyan tétel a biztosításban, amely akkor lép életbe, ha magával a biztosítottal vagy közvetlen hozzátartozójával történik valami, ami miatt nem tud elutazni. Nem vonatkozik a storno biztosítás arra, ha valaki a járványtól tartva mondja vissza az utazást.

A CLB közleményében a Külügyminisztérium által kiemelten kockázatosnak minősített országokba való utazás veszélyeire is figyelmeztet. Egy esetleges vesztegzár területén bajba került ügyfeleken ugyanis a biztosítók sem tudnak segíteni, nem tudják érvényesíteni a szerződésben vállalt szolgáltatásokat, mert hiányoznak a teljesítés feltételei.

Ha valaki karanténba kerül külföldön, a biztosítók közvetlenül szintén nem tudnak segíteni. Viszont a külföldön karanténba került magyarok számíthatnak a kórházi napi térítésre, illetve a megfigyelés idején kiesett aktív kereset és a táppénz különbözetének megtérítésére, ha van ilyen kitétel a biztosításukban.

A közlemény szerint a szinte óránként változó helyzetben az is előfordulhat, hogy egy biztonságosnak gondolt külföldi várost váratlanul lezárnak, ott rekednek a turisták, és a régió státuszát is veszélyessé minősíti a Külügyminisztérium. Attól kezdve ott sem adottak a feltételek ahhoz, hogy működjenek az utasbiztosítási szolgáltatások.

Azok viszont, akiknek van storno biztosításuk és esetleg megbetegedés miatt még a lezárás előtt hazautaztak, számíthatnak rá, hogy megtérítik a biztosítók a tervezett program bizonyíthatóan visszamaradt költségeit, például a szállodai díjat, a befizetett programokat, a már megvásárolt síbérleteket.

Németh Péter, a CLB értékesítési és kommunikációs igazgatója szerint ezekben a napokban érdemes különösen gondosan átnézni az utasbiztosítási szerződéseket, és ha kell, inkább egyeztetni a biztosítóval, hogy minden szükséges tétel szerepel-e benne. Akik már nem tudnak hazajönni, gondoskodjanak a szerződésük meghosszabbításáról, hogy a zárlat feloldása után, a hazautazás során ne maradjanak védtelenül. Ehhez a szolgáltatóval közös megegyezés szükséges, ezért a biztosítóval akár telefonon is egyeztetni kell - figyelmeztet a szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni