Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 03. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Nem okozott nagy károkat a földrengés megyénkben

Nem okozott nagy károkat a földrengés megyénkben

A földrengések összefoglalója.

3,9-es erősségű fölrengés következett be január 1-jén 7:43-kor a Nógrád megyei Iliny település közelében, majd azt 11:45-kor egy újabb, 4,0-ás rengés követte. Történt két utórengés is: 15:22-kor 3,1-es, 20:44-kor 2,8-as magnitúdójú utórengés rázta meg megyénket.
A reggel 7:43-kor történt 3,9-es erősségű első rengést követően a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére helyi idő szerint 7:45-kor Szécsény településről érkezett az első földrengéssel kapcsolatos bejelentés, majd 21:00-ig összesen ötvenhét jelzés érkezett az alábbi településekről: Csitár, Salgótarján, Pásztó, Érsekvadkert, Kazár, Balassagyarmat, Mohora, Szalmatercs, Karancsalja, Iliny, Vizslás, Etes, Bátonyterenye, Szécsény, Mátraszele, Nógrádmegyer, Nagylóc, Sóshartyán, Nógrádsipek, Bercel, Magyarnándor, Ecseg, Herencsény, Nógrádsáp, Dejtár, Ludányhalászi. A bejelentések elsősorban csak a földrengés észleléséről szóltak, kisebb-nagyobb kárral kapcsolatos bejelentéseket 21:00-ig tizenegy esetben rögzített az igazgatóság műveletirányító ügyelete. Nagylócról és Salgótarjánból egy, Magyarnándorból, Ludányhalásziból és Szécsényből kettő, míg Bátonyterenyéről három kárbejelentés érkezett, amelyek jellemzően repedésekről, vakolathullásról szóltak. A tizenegy káresemény közül egy esetben történt tűzoltói beavatkozást igénylő esemény: Magyarnándorban veszélyesen megdőlt egy kémény, amelyet visszabontottak a berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, s az így fűtés nélkül maradt ház három lakója ideiglenesen rokonoknál került elhelyezésre. Önkormányzati és egyházi intézményből nem jeleztek károkat.
Biztonsági okból napközben az igazgatóság szakemberei a térségben található víztározóknál helyszíni szemléket tartottak, emellett a veszélyes üzemekkel, valamint a létfontosságú rendszerelemekkel (közműszolgáltatók, gáz-, víz, távhő-, áramszolgáltatók, közút, vasút) is felvették a kapcsolatot a szolgáltatás biztosítottságával kapcsolatban. A szemlék és egyeztetések során megállapítást nyert, hogy a víztározók és létfontosságú rendszerelemek működése zavartalan volt a nap folyamán.

Címkék: földrengés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő