Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Július 14. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: 3100.hu

Nem okozott komoly fennakadásokat térségünkben a vihar

Nem okozott komoly fennakadásokat térségünkben a vihar

Az este Nógrád megyét is elérő zivatar következtében tegnap egy alkalommal riasztották a tűzoltókat.

Salgótarjánban egy nagy méretű fa dőlt ki és elzárta a Rózsafa út forgalmát. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel összedarabolták, majd az úttestről kézi erővel eltávolították a fát.

Ma reggel nyolc óra magasságában két riasztás történt, Salgótarján-Rónabánya belterületén egy nagy méretű faág telefonvezetékre hasadt, amit a salgótarjáni tűzoltók távolítottak el. A vezeték a káreset következtében nem szakadt le, épségben maradt.

Reggel nyolc óra után pár perccel Bátonyterenyéről is érkezett egy bejelentés, ott az Ózdi úton egy parkoló autóra hasadt egy fa. A kár felszámolását a salgótarjáni tűzoltók hajtották végre.

Országosan csütörtök reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek, hozzátéve: jelenleg is csaknem ötven helyen dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Hajdu Márton elmondta: szerdán Veszprém és Tolna, csütörtökön a reggeli órákban Baranya megyéből érkezett a legtöbb bejelentés. Veszprém és Zala megyében a műveletirányítás létszámát is meg kellett növelni.

Általában a viharos erejű szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott problémát. A leszakadt faágak, kidőlt fák sokhelyütt akadályozták a közúti és a vasúti forgalmat, több helyen volt áramkimaradás. Az esővíz pincéket öntött el, és villámcsapások is okoztak gondokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.