Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Július 27. 09:33, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Nem adott elsőbbséget a szirénázó mentőmotorosnak - Videó

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki megkülönböztető jelzést használó mentőmotorossal ütközött kanyarodás közben.

A vádirat szerint az 52 éves férfi 2022. június 25-én dél körül Balatonakarattyán közlekedett személygépkocsival Balatonkenese irányába. Mögötte megkülönböztető hang- és fényjelzést használva mentéshez igyekezett az Országos Mentőszolgálat motorján a sértett, aki megkezdte a jármű előzését. A személygépkocsi sofőrje azonban nem vette észre az őt előző mentőmotorost és balra kanyarodott előtte. A sértett vészfékezett, ám ennek ellenére nekiütközött a személygépkocsinak és elesett. A mentős a baleset következtében csuklótörést szenvedett.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.