Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2017. Március 03. 15:00, péntek | Helyi

Nem adják fel!

Nem adják fel!

Újra pályázik a Kistarján Egyesülettel közösen a „Sakkozzuk ki!” akciócsoport a város első szabadtéri kiállításának megalkotására!

Salgótarján egyik legnagyobb áruházában lehet majd voksolni a kezdeményezésre, március 8-tól.

A tavalyi esztendőben született az ötlet, miszerint a helyi önkéntes csoport tagjai megalkotják Salgótarján első állandó szabadtéri kiállítását. A tárlatot az egykori II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola épületének utcafrontra néző falára álmodták meg. A helyi tehetséges fotósok, a térségünk természeti - kulturális - történelmi értékeit bemutató kiállítása több célt is szorgalmazna. Nem csak az önkéntesség fontosságára szeretnék ilyen rendhagyó formában felhívni a figyelmet. A kiállítás a város járókelőit nap, mint nap emlékeztetné arra, hogy nekünk, salgótarjániaknak is van mire, van kire büszkének lennünk, mindazok mellett, hogy az utcai művészetek elemeinek felhasználásával megszépülne az épület ma még szürke fala.

2016-ban nem sikerült ötletüket megvalósítaniuk, a felhívás regionális közönségszavazásán a második helyen végeztek. A csapat azonban nem adta fel, idén újra pályáztak. Ötletükkel be is jutottak a mindent eldöntő szavazatgyűjtő fordulóba. Március 8-tól Salgótarján egyik legnagyobb áruházában lehet voksolni a kezdeményezésükre, a „Mesélő falak” fantázianévvel fémjelzett urnánál, a vásárlás után kapott zsetonokkal.

A verseny egészen április 4-ig tart. Amennyiben a kezdeményezés nyer, az akciócsoport a 400 ezer forintos jutalomból a kiválasztott falfelület festését és dekorálás követően, időtálló anyagra nyomtatott, a térség legszebb értékeit ábrázoló fényképeket helyez ki a felületre. A közösségi program megszervezését július elejére tervezik. Ötletükkel Salgótarján 95. jubileumi emlékévéhez is szeretnének kapcsolódni.

Látványterv:

A „Sakkozzuk ki!” akciócsoport egyébként nem először indul hasonló, közönségszavazáson alapuló versenyen. 2016 nyarán a Let’s Colour Magyarország felhívására több ezer szavazatot gyűjtöttek. Jutalmuk akkor több száz négyzetméterre elegendő festék és szakmai segítség volt, melynek köszönhetően egy önkéntes nap során kiszínezték a Gagarin Iskola auláját. Szintén 2016-ban az Önkéntes Központ Alapítvány versenyén a nagyérdemű az „Év közösségi kezdeményezése” díjjal ismerte el őket, majd az Új Nemzedék díjat is nekik ítélték.

A „Sakkozzuk ki!” akciócsoport több mint két éve működik Salgótarjánban önkéntes alapon. A tagok és szimpatizánsaik ez idáig hat városszépítő programot valósítottak meg, de helyi szinten meghonosították a szórakozás egyik új formáját is, havonta megrendezésre kerülő kvízestjeikkel. A csapat elsősorban az alulról jövő kezdeményezések népszerűsítését tűzte célul, miközben sajátos módon próbálják szülővárosukat jobbá tenni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 13:29, péntek | Helyi

Plusz bevétel!

A salgótarjáni rendőrök lecsaptak egy 63 éves terjesztőre, aki az elmúlt egy évben több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

2023. Március 24. 13:12, péntek | Helyi

A zászlót tudjuk pótolni, az életet nem!

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél elhelyezett fényvisszaverő elemekkel ellátott zászlókat hiába pótoljuk, újra eltűnnek.

2023. Március 24. 12:00, péntek | Helyi

Évértékelő ülést tartott a Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

Ismertette a 2022-es év során végzett tevékenységét és a 2023-as évre vonatkozó terveit a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nógrád Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottsága.

2023. Március 24. 11:49, péntek | Helyi

MINDEN REKORDOT MEGDÖNTÖTT AZ IDEI AMTS!

Idén végre újra a megszokott, kora tavaszi időpontban nyitotta meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb showjával, legszínesebb felhozatalával és rengeteg programmal té