Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 28. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Négy nógrádi pályázó kapott Magyar Kézműves Remek-díjat

Négy nógrádi pályázó kapott Magyar Kézműves Remek-díjat

A Mezőgazdasági Múzeumban április 26-án, csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a Magyar Kézműves Remek-díjakat, melyet ezúttal negyvenhatan vehettek át.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tíz évvel ezelőtt indította útjára a Magyar Kézműves Remek pályázatot a hagyományőrző vállalkozói kultúra terjesztésére, a termékek piacra jutásának segítésére. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy a magyar kézművesek, alkotók valódi értéket képviselnek. A pályázat elismertségét jelzi, hogy míg 2002-ben 27, az idén 121 színvonalas pályamű érkezett a versenyre, közülük a zsűri 46 terméknek adományozott Magyar Kézműves Remek címet.
A Nógrád megyei pályázók közül Bocsi Éva babakészítő, Fazekas Henriette dísztárgykészítő, Kanyó Alfonzné csuhéfonó és a Hiksz Kft. (Bokor) sajtjai érdemelték ki az elismerő díjat.

A felvételen a salgótarjáni Bocsi Éva babakészítő-mester mutatja nyertes művét a Magyar Kézműves Remek cím átadási ünnepségén, a Mezőgazdasági Múzeumban.
MTI-fotó: Kovács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.