Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 05. 13:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nébih: gluténmentesnek hirdetett termékeket hívtak vissza a forgalmazók

Nébih: gluténmentesnek hirdetett termékeket hívtak vissza a forgalmazók

Három gluténmentesnek hirdetett, tallér típusú termék visszahívásáról döntöttek a forgalmazók, mert glutént tartalmaznak - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön az MTI-t.

Az egyik termékvisszahívás a Ziegler 100 grammos kiszerelésű, 2023. november 3., valamint 2023. november 9. minőségmegőrzési idejű, gluténmentes sajtos tallérra vonatkozik. A termék gyártója a Bergland Hungária Kft., forgalmazója a Ziegler Kft. - olvasható a Nébih honlapján.

Nem jelölt gluténtartalom miatt a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta a kereskedelmi forgalomból a SPAR FREE FROM márka gluténmentes, 100 grammos kiszerelésű, 2023. július 5. és 2023. augusztus 2. minőségmegőrzési idejű sajtos tallérját.

A márka hasonló kiszerelésben és minőségmegőrzési dátummal kapható köménymagos verzióját is visszahívta a kereskedelmi lánc.

A tájékoztatás szerint a két érintett terméktípust a vásárlók június 3-ig visszavihetik a boltokba, ahol az árát visszatérítik számukra.

A Nébih arra kéri a gluténérzékeny vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák.

Címkék: gluténmentes, Nébih

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során