Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 17. 11:25, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Ne vezessen ittasan!

Ne vezessen ittasan!

A Biztonság Hete negyedik napján az ittas járművezetés veszélyeire hívja fel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a járművezetők figyelmét.

Az ittas vezetés veszélyeivel minden járművezető és közlekedő tisztában van, mégis nap, mint nap megtörténik, hogy néhányan ittasan ülnek a volán mögé. A véralkoholszint emelkedésével arányosan növekszik a baleseti kockázat és annak súlyosságának foka. Alkoholfogyasztás hatására a gátlások csökkennek, a vezetők „bátrabbnak” érzik magukat, azonban ez csak a túlzott kockázatvállalást és az aktuális forgalmi-közlekedési szituáció helytelen, téves felismerését jelenti valójában. Ilyenkor hoznak rossz döntést, amit később már nem lehet helyrehozni. Tudomásul kell venni, hogy a közlekedésben mindig az az egy esély van, amit ha valaki eljátszik, emberi életeket, sorsokat, családokat dönthet romba.

Az ittasan okozott balesetek jellemzően a hétvégi időszakra és ünnepnapokra tehetők. Kapcsolódnak hozzá a baráti összejövetelek, családi események és az éjszakai szórakozás. A rendőrhatóságon túl, bárki tehet azért, hogy az ismerőse ne vezessen ittasan. Az összejövetel előtt, közösen beszéljék meg, hogy ki fog vezetni, ki lesz az, aki nem fog alkoholt fogyasztani, és magára vállalja a sofőr szerepét. Ha ez nem megoldható próbáljanak előre egyeztetni taxi szolgáltatóval, így biztosítva a jókedv utáni nyugodt hazautazást.

Fontos továbbá, hogy utasként meg kell győződni a járművezető közlekedésben való részvételének alkalmasságáról. A jogszabály nem csak az ittas vezetést rendeli büntetni, hanem a járművezetés tiltott átengedését is. Ugyanúgy kockázati tényező, ha a jármű vezetését olyan személynek engedik át, aki nincs a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban, továbbá, ha a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt van.

Soha ne vezessenek járművet, ha alkoholt fogyasztottak!

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.