Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 13. 08:02, kedd | Helyi
Forrás: police

Ne váljon áldozattá!

Ne váljon áldozattá!

Figyelem! Az utóbbi időben újabb személyek váltak a telefonos csalások áldozatává!

A rendőrségre bejelentés érkezett „telefonos csalás” módszerével elkövetett bűncselekményekről. A bűnözők a gyanútlan áldozatokat az alábbi, vagy ehhez hasonló történettel hívják fel telefonon:

A sértetteket a telefonáló felhívja, majd közli, hogy a telefonszolgáltató társaság kisorsolta az ő telefonszámát, és így nyert egy nagyobb összeget. A nyeremény azonban csak akkor kerül a számlájára, ha regisztrációs költségként nagyobb összeget rátölt egy, a telefonáló által megadott telefonszámra. Vagyis egy, a tettes által megadott telefonszám egyenlegét kell feltölteni a sértettnek. Később aztán kiderül, hogy egyik telefonos szolgáltató társaság sem hirdetett ilyen jellegű nyereményjátékot.

Fogadja meg tanácsainkat a hasonló módszerrel elkövetett csalások megelőzése érdekében!

Bármilyen kecsegtető ajánlatot kap, kezelje azt kellő fenntartással és óvatossággal! Ne hagyja, hogy az anyagi haszonszerzés lehetősége megzavarja tisztánlátását!

Telefonon senkinek ne adja meg személyes és banki adatait! Ismeretlen részére semmilyen esetben ne utaljon át pénzt!

Törekedjen arra, hogy azonosítható legyen a hívó személye! Kérjen telefonszámot, honlap elérést, ahol objektív információkat tud beszerezni az állítólagos nyereményről. Mondja is el a telefonálónak, hogy mielőtt döntene, először meg kíván győződni az ajánlat valódiságáról. Ha csalóval áll szemben, a kérdezősködésre azonnal meg fogja szakítani a hívást.

Legyen tisztában azzal, hogy a mobilszolgáltatók nem folytatnak a fentiekben leírt nyereményjátékot. Hívja fel telefontársasága ingyenes információs vonalát, és onnan tájékozódjon!

Ha a csalók – az Ön elővigyázatossága ellenére - mégis megkárosítják, haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrségen személyesen, vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.