Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2016. Szeptember 13. 08:02, kedd | Helyi
Forrás: police

Ne váljon áldozattá!

Ne váljon áldozattá!

Figyelem! Az utóbbi időben újabb személyek váltak a telefonos csalások áldozatává!

A rendőrségre bejelentés érkezett „telefonos csalás” módszerével elkövetett bűncselekményekről. A bűnözők a gyanútlan áldozatokat az alábbi, vagy ehhez hasonló történettel hívják fel telefonon:

A sértetteket a telefonáló felhívja, majd közli, hogy a telefonszolgáltató társaság kisorsolta az ő telefonszámát, és így nyert egy nagyobb összeget. A nyeremény azonban csak akkor kerül a számlájára, ha regisztrációs költségként nagyobb összeget rátölt egy, a telefonáló által megadott telefonszámra. Vagyis egy, a tettes által megadott telefonszám egyenlegét kell feltölteni a sértettnek. Később aztán kiderül, hogy egyik telefonos szolgáltató társaság sem hirdetett ilyen jellegű nyereményjátékot.

Fogadja meg tanácsainkat a hasonló módszerrel elkövetett csalások megelőzése érdekében!

Bármilyen kecsegtető ajánlatot kap, kezelje azt kellő fenntartással és óvatossággal! Ne hagyja, hogy az anyagi haszonszerzés lehetősége megzavarja tisztánlátását!

Telefonon senkinek ne adja meg személyes és banki adatait! Ismeretlen részére semmilyen esetben ne utaljon át pénzt!

Törekedjen arra, hogy azonosítható legyen a hívó személye! Kérjen telefonszámot, honlap elérést, ahol objektív információkat tud beszerezni az állítólagos nyereményről. Mondja is el a telefonálónak, hogy mielőtt döntene, először meg kíván győződni az ajánlat valódiságáról. Ha csalóval áll szemben, a kérdezősködésre azonnal meg fogja szakítani a hívást.

Legyen tisztában azzal, hogy a mobilszolgáltatók nem folytatnak a fentiekben leírt nyereményjátékot. Hívja fel telefontársasága ingyenes információs vonalát, és onnan tájékozódjon!

Ha a csalók – az Ön elővigyázatossága ellenére - mégis megkárosítják, haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrségen személyesen, vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:39, péntek | Helyi

Zaklatta a kiskorút és annak családtagjait is

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki az interneten megismert kiskorú lányt és szüleit a visszautasítását követően hónapokon keresztül zaklatta.

2022. Augusztus 12. 08:21, péntek | Helyi

Neki nem volt, ezért "megcsapolta" a szomszéd házat

A rétsági nyomozók lezárták az eljárás vizsgálati szakaszát a romhányi lakos ellen.

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.