Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2012. Április 05. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Ne ajándékozzunk nyulat húsvétra!

Ne ajándékozzunk nyulat húsvétra!

Az állatvédő egyesületek óva intik a családokat attól, hogy a húsvéti ünnepekre nyulat, kutyát vagy más élő állatot ajándékozzanak.

A hobbicélú állatok megvásárlása, örökbefogadása előtt jól meg kell gondolni, hogy a jövendőbeli gazda képes-e az állattartásra, van-e megfelelő tartási hely és elég idő, jut-e pénz állateledelre, állatorvosra és az állattartás kapcsán felmerülő egyéb költségre.
Nem ritka, hogy a megunt állatokat élve utcára-kukába dobják, vagy egyszerűen lehúzzák a wc-n. Gyakori, hogy az elhanyagolt háziállat elpusztul. Az állatok érezni, szenvedni képes élőlények, tartásuk felelősséggel jár, kitétele, kínzása bűncselekmény, amiért akár börtönbüntetés is kapható. Az egyesület azt javasolja, húsvétra ajándékozzunk inkább édességet, plüssfigurát, ajándékutalványt vagy saját készítésű tárgyakat.

Címkék: húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 15:41, szombat | Helyi

Futsal MK - A DEAC és a Tolna a női döntős.

A címvédő DEAC 2-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó TFSE-t, míg a Tolna-Mözs 4-1-re múlta felül a Salgótarjáni VSE-t szombaton a futsal Magyar Kupa női elődöntőjében a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. Május 11. 08:00, szombat | Helyi

Hétvégén is jó idő lesz, csak néhol lehet zápor.

Eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik.

2024. Május 10. 09:19, péntek | Helyi

3. szakasz (Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető, 183 km)

Rajt: 2024. május 10. (péntek) 11:45, Kazincbarcika, Városháza. Befutó: 16:30, Gyöngyös-Kékestető.

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.