Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 29. 13:21, szerda | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST ÜPO NAV

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről.

NAV: online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről.

Május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről a NAV Ügyfélportálon (ÜPO) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a NAV-tól, mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.
Az igazolás mint közokirat egyes ügyekben - például hitelfelvételnél - hatósági bizonyítványként, hatósági igazolványként helyettesíti az új adókártyát, amíg az meg nem érkezik. Ehhez teszi könnyebbé és gyorsabbá az ügyintézést az új funkció, mivel bárki néhány perc alatt hozzájuthat az elektronikus dokumentumhoz - írták.
A lekérdezés - azonosítás után - az ÜPO-ba belépve indítható, a saját adatok között a bővebb információ gombra kattintva, az adóazonosító jelről szóló igazolás igénylése menüpontban. Az igazolás elektronikusan hitelesített pdf-formátumban töltődik le eszközünkre, időbeli korlátok nélkül használható, és többször is lekérhető.

Az igazolást mindenki csak saját profiljából, önmagának töltheti le, képviselő ebben nem működhet közre, és senki nem kérhet ilyet képviseltjei nevében sem - közölte a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 05:39, szerda | Helyi

Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja

83 esztendős lenne Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja.

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB 6 TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,