Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 29. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Napos, nyárias péntek!

Napos, nyárias péntek!

Még marad a napos, száraz idő. Néhol északnyugaton és nyugaton élénk lehet a délies szél, máshol nem lesz jelentős a légmozgás.

Pénteken Hajnalra, reggelre helyenként foltokban pára, köd képződhet. A minimumok 7 és 15, a maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Szombaton egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk, ami csak szórványosan okozhat átmenetileg kisebb esőt, záporokat, néhol esetleg zivatart. Az északnyugatira forduló szél napközben a Dunántúlon majd a középső tájakon is megélénkül, megerősödik. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakulhat.

Vasárnap sokfelé ismét naposabb időre számíthatunk, de helyenként azért még gyakrabban takarhatják felhők a napot, viszont említésre méltó csapadék sehol sem valószínű. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 19-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn és kedden sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből esni sehol sem fog. A hajnalok helyenként párásak, ködösek lehetnek. Hétfőn néhol nyugaton, kedden viszont már több tájegységünkön kísérhetik élénk lökések a délies szelet. Hétfőn 21 és 27, kedden 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő. Szerdán újabb hidegfront érkezhet.

Orvosmeteorológia

Pénteken sem lesz időjárási front felettünk, viszont hajnalban, reggel a hűvösebb, nyirkosabb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Napközben gyorsan melegszik majd a levegő, a melegedésre érzékenyek körében így vérnyomás-ingadozás, szédülés, migrén jelentkezhet.

A napos idő azonban jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

A hajnali, reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély, ezért ekkor ajánlott a réteges öltözet.

Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék alacsony
Útifű nincs
Kenderfélék nincs
Libatopfélék alacsony
Üröm közepes
Parlagfű közepes
Gombák extrém
Csökken a parlagfű pollenszórása

Véget ért a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka, a napokban ugyan kissé emelkedett a koncentrációja, de már csak néhol érhet el magas szintet, jellemzően a közepes tartományban alakul.

Alacsony-közepes szintet érhet el a csalánfélék, az üröm, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.