Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 28. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BERENDI TIBOR

Napos, nyárias, kissé szeles idő!

Napos, nyárias, kissé szeles idő!

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk

Vasárnap Majd délután hazánk délkeleti harmadán erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk. Többfelé élénk lehet az északkeleti szél, zivatarokat pedig erős, viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 9-16, délután 23-28 fok várható.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra, nagyobb számban a déli területeken. Helyenként felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökéssel kísért zivatarok lehetnek. A Dunántúlon élénk lehet az északkeleti szél. Délután 22-27 fokot mérhetünk.

Kedden a többórás napsütés mellett szórványos záporok, zivatarok alakulhatnak ki, nagyobb számban ismét a déli tájakon. Élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi szél, zivatarok környezetében viharos lökések lehetnek. Délután 23-29 fok valószínű.

Szerdán sok napsütés ígérkezik, már csak keleten, délkeleten valószínű zápor, zivatar kialakulása. Továbbra is élénk, erős lesz az északias szél. Napközben 23-28 fokra van kilátás.

Csütörtökön a napsütés marad főszerepben, helyenként délen lehetnek záporok, zivatarok. 24-29 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap marad a frontmentes idő, a fokozottan érzékenyeknél viszont fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet.

Zivatarok, záporok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzés, rosszullét kialakulásához vezethet, különösen az idősek és szívbetegek körében.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Az ország nagy részén sok lesz a napsütés, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

Érdemes sok időt tölteni a szabadban, de gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 11 és 16 óra között országszerte elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék magas
Eperfafélék alacsony
Fenyőfélék közepes
Csalánfélék alacsony
Lórom alacsony
Útifű alacsony
Gombák közepes
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas, esetenként a nagyon magas szintet.

A fenyőfélék, csalánfélék virágpora országszerte az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Fotó: Berendi Tibor (Melegben hűsölni jó.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.