Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Október 01. 12:15, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/OS

Nagycsaládosokat tápláló szeretet

Nagycsaládosokat tápláló szeretet

Negyedik alkalommal került sor a Tápláló szeretet programra a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület szervezésében.

Az akció keretében a számukra felesleges terményeket dolgozzák fel az egyesület tagjai, majd az elkészített finomságokkal a Nagycsaládosok Országos Egyesületén (NOE) keresztül nagycsaládosokat ajándékoznak meg.
Ebben az évben már nyolc Nógrád megyei település nyugdíjas szervezete csatlakozott az akcióhoz. Több mint 1000 üveg lekvár, befőtt, főzeléknek való, savanyúság és egyéb tartós élelmiszer gyűlt össze. Az adományt idén a Nagycsaládosok Nógrád Megyei Egyesülete és a Bizalom Erzsébeti-Soroksári Nagycsaládosok Egyesülete kapta. Az ajándékokat 2012. szeptember 27-én Nógrádon adták át, egy kis ünnepség keretében. A felszólalók kiemelték, hogy ez az adomány túlmutat a konkrét tárgyi segítségen. Nyilas Kálmánné, az ötlet gazdája és a Nógrádi Napraforgó Egyesület elnöke elmondta, az akcióval is szeretnék éreztetni a családokkal, hogy nincsenek egyedül, ők is felelősséget éreznek a gyermekekért, a jövő generációjáért. Székely Hajnalka, a NOE elnöke megköszönte a családok nevében az adományozók munkáját, melyet mint mondta, "szívből szívbe" adománynak éreznek. A program zárásaként elhangzott, hogy az akciót jövőre is szeretnék megszervezni. A Nógrád községből induló adományozó kedv minden évben egyre terjed, jövőre talán átlépheti a megye határait!

Címkék: adomány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.