Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 20. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nagycsaládos beköltözőket várnak Terényben

Nagycsaládos beköltözőket várnak Terényben

Terényben olyan nagycsaládosok jelentkezését várják, akik letelepednének ott.

A Budapesttől 90 kilométerre lévő falu polgármesterének erről szóló sajtónyilatkozatát Lódi Viktória, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete sajtó- és titkársági referense juttatta el az MTI-hez.
Ebben Brozsó Andrásné, Terény polgármestere azt írta: az elmúlt tizenöt évben több nagycsalád is költözött az alig több mint 400 lakosú palócföldi faluba, gyermekeik megtöltötték az óvodát, az iskolát, így mindkét intézmény bővítették. Idén viszont már elkezdődött a létszám csökkenése az óvodában, ami elindította az együttgondolkodást a falu jövőjéről.
Terényben egy évig ingyen lakhatást biztosítanak azoknak, akik szeptembertől legalább két gyermeküket beíratják az óvodába.
A polgármester közölte: a leendő új lakóknak az igénybe vehető családi házak rezsiköltségét kell megfizetniük, a havi albérleti díjnak megfelelő összeget pedig lakás-előtakarékoskodásra kell fordítaniuk. Ezt a pénzt később egy összegben visszakapják, és önerőt biztosíthat a lakásvásárláshoz.

Címkék: Terény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.