Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Január 15. 07:25, vasárnap | Sport
Forrás: BoxingONE

Nagy Péter vb-érmest vert, de a „Cápák” a finalisták

Nagy Péter vb-érmest vert, de a „Cápák” a finalisták

Telt ház előtt került megrendezésre a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság – első elődöntője.

Melyet péntek este Révkomáromban rendeztek, és a helyi „Komárno Sharks” a „Debrecen Thunders” gárdáját látta vendégül.

Remekül megszervezte az elődöntőt a révkomáromi csapat, hiszen bár előzetesen is telt házat jósolt Győrfi Roderik csapatfőnök, de a kezdés előtt húsz perccel „pánikszerű” pótszékezésbe kellett kezdeniük, miután meglátták a pénztárak előtt kígyózó hosszú sorokat. Így a hét közepén jósolt 1000-1100 néző helyett, miután kiürítették az összes raktárt, 1300-1400 főre duzzadt közönség előtt vonulhattak ringbe a csapatok.

Alaposan átalakult, sőt tovább erősödött a „Cápák” kerete, mivel révkomáromiak által foglalkoztatott magyar válogatott ökölvívók – az olimpiai felkészülés jegyében – Tunéziában edzőtáboroznak, így a pótlásukat meg kellett oldaniuk. Ez a pótlás egyben erősítés lett, miután négy litván válogatott klasszis érkezett a felvidéki csapathoz, akik között világbajnoki érmes és ifi olimpiai bajnok is volt, ráadásul tavaly mindannyian megnyerték hazájuk bajnokságát, de érkezett válogatott versenyző Csehországból is. Az utolsó „mohikán” Klasz Árpád volt, akinek a szerepléséhez a kezdetek óta ragaszkodik Győrfi György vezetőedző, és aki ez alkalommal meg is kapta az úgynevezett „dzsóker jelet”, vagyis az ő mérkőzése nem két, hanem három pontot ért.

A debreceniek is változtattak, miután a 69 kg-ban versenyző Bacskai Balázs szintén elutazott Tunéziába, de Deél István csapata házon belül oldotta meg a pótlását, méghozzá úgy, hogy kicsit megkeverték a csapatukat. A terv az volt, hogy Görbics Gábort küldik fel, hogy Klasz Árpáddal meccseljen, míg 64 kg-ban az ifi magyar bajnok Herczeg József kapott lehetőséget;75 kg-ban Tóth József helyett ez alkalommal a 17 éves Kontra Csabában bízott a szakvezetés.

56 kg-ban Kalucza Norbert és Lakatos Krisztián csapott össze. Kalucza ugyan lassan kezdett, de úgy tűnt, hogy az első két menetben baranyai ellenfele nem tudott előnyt kiharcolni. A hajdúságiak 2008-as olimpikonja a harmadik menetben nagyon megverte ellenfelét, klassziskülönbség volt a két ökölvívó között, így még a hazai csapatvezetők is meglepődtek, amikor döntetlent hirdettek az ítészek. (1:1) Ezen a meccsen a Debreceniek fontos pontokat vesztettek, hiszen Kalucza „dzsókerként” volt nevezve a csapatbajnokira.

60 kg-ban Török János hozta a jól ismert remek védekezését, de borzasztóan keveset vállalt, ritkán válaszolt a cseh Velky Patrik támadásaira. A nagy számok törvénye alapján Velky ütései néha célt értek könyök alatt, vagy a két kesztyű között, így – bár a harmadik körben egyszer intették a cseh ökölvívót – megérdemeltnek mondható győzelmet aratott. (3:1) 64 kg-ban Herczeg József csak egy percig tudott partiban lenni a litvánok zömök, ifi olimpiai bajnok klasszisával, Petrauskas Evaldas-szal. A révkomáromiak „vendégbunyósa” egy hatalmas jobbcsapottal tett pontot az összecsapás végére. Számoltak a padlózó Herczegre, ami után Deél István mester feladta a kilátástalan küzdelmet. (5:1)

75 kg-ban Kontra Csaba és az eredetileg egy súllyal lejjebb versenyző Kavaliauskas Egidius csapott össze. Lassan csordogált a mérkőzés, a litván egy-két alkalommal megrázta magát, ami elég volt a biztos győzelméhez. (7:1)

81 kg-ban fantasztikus győzelmet aratott a debreceni alakulat, hiszen a friss felnőtt Magyar-bajnok Nagy Péter remek ökölvívást bemutatva legyőzte a litvánok vb-bronzérmes (2007) és olimpiai résztvevő klasszisát (2008), Semiontas Daugirdast. (7:3) Péter a harmadik menetben „számoltatott” is a révkomáromiak bunyósára. 91 kg-ban Deél Szabolcs nem bokszolt jó formában, az ünnepek alatt a súlya is egy kicsit elszaladt, így nem tudott mit kezdeni Subacius Vitalius-szal. Pedig egy jó formában, tökéletes kondícióval rendelkező Deél komoly meglepetést is okozhatott volna a világversenyeken edződött litván ellen. (9:3)

A gálát élőben közvetítő DigiSport kérésére került utoljára a 69 kilós mérkőzés, amely során Klasz Árpád (Komárno) és Görbics Gábor (Debrecen) csapott össze. Igazi presztízsharc volt a ringben, de Klasz nagyobb technikai tudását, és remek lábmunkáját kihasználva dominált, és magabiztosan nyerte az este legjobb párharcát. (12:3)

Eredmények, Debrecen - Komárno
56 kg: Kalucza Norbert* – Lakatos Krisztián 1:1
60 kg: Török János – Vekly Patrik 0:2
64 kg: Herczeg József – Petrauskas Evaldas 0:2
69 kg: Görbics Gábor – Klasz Árpád* 0:3
75 kg: Kontra Csaba – Kavaliauskas Egidius 0:2
81 kg: Nagy Péter – Semiontas Daugirdas 2:0
91 kg: Deél Szabolcs – Subacius Vitalius 0:2

(A mérkőzéseken három szerb, és egy-egy szlovák, illetve magyar bíró működött közre.)

A „Komárno Sharks” 12:3 arányban megérdemelten jutott be a január 27-i fináléba, de az ellenfelük kiléte csak a jövő pénteki „Patent Gladiátors” – „Timisoara Lions” mérkőzésen, Győrben dől el. Mindenesetre Győrfi Roderik a pénteki mérkőzést követően azonnal beadta a komáromiak pályázatát a nagydöntő rendezésére, ami az elődöntőt elnézve remek opció a BoxingONE liga irányítóinak is. Hivatalosan annyit tudni, hogy mivel a temesváriak is jelezték szándékukat a rendezésre, így a január 20-i második elődöntőt követően derülhet ki, hogy hol lesz a finálé – miközben a győriek egy esetleges továbbjutásuk esetén is készek vendéként küzdeni a „Cápákkal”.

Friss információk, fotógaléria és versenynaptár a B1 liga hivatalos honlapján, a www.boxingone.com címen találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.

2024. Július 11. 07:52, csütörtök | Sport

Watkins döntőbe lőtte Angliát

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében.