Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 05. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: MTI-NAGY MÁRTON KSH

Nagy Márton: elfogadhatatlan az üzemanyagárak szintje, azonnali lépésekre van szükség!

Nagy Márton: elfogadhatatlan az üzemanyagárak szintje, azonnali lépésekre van szükség!

Nagy Márton azonnali lépéseket vár az üzemanyagkereskedőktől, hogy az üzemanyagárak körül kialakult elfogadhatatlan és igazságtalan helyzetet megszüntessék.

Ellenkező esetben a kormány kész beavatkozni - jelentette ki pénteki közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter. Megerősítette, hogy a kormány álláspontja változatlan. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is megfogalmazta, tűrhetetlen, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagokért, mint a szomszédos országok lakosai - írta közleményében Nagy Márton.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adataiból a miniszter megállapította, hogy Magyarországon a családoknak többet kell fizetniük az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak: a benzin esetében 8 forinttal, a gázolaj esetében 15 forinttal, mivel a KSH szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 610 forint, a gázolajé 616 forint, míg Magyarországon a pénteki napon a 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 618 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 631 forintért lehet literenként vásárolni.


A miniszter ismét emlékeztetett: a családok érdekében a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat, amelynek eredményeképpen
a lakosság a benzin esetében 32 forinttal, a gázolaj esetében 30 forinttal tankolhat ma olcsóbban az áprilisi, illetve februári csúcsértékekhez képest. Az üzemanyagkereskedők árpolitikája és magatartása ezt az eredményt veszélyezteti - hangsúlyozta Nagy Márton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.