Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 11. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Nagy Iván honismereti pályázat: november 15-ig lehet pályázni

Nagy Iván honismereti pályázat: november 15-ig lehet pályázni

November 15-ig még több témakörben lehet pályázni.

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum, a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum, a Pásztói Múzeum, a balassagyarmati Palóc Múzeum és a Nógrád Megyei Levéltár idén is meghirdette a Nagy Iván Honismereti Pályázatot néprajzi, történeti, irodalom- és művészettörténeti, természet-tudományi, műemlékvédelmi, illetve gazdaság- és társadalomfejlesztés témakörökben, felnőttek és középiskolások részére.
Pályázni lehet bármely önálló helyszíni gyűjtésen alapuló, levéltári kutatáson nyugvó, eredeti ismeret- és tényanyagot feltáró tanulmány beküldésével – Nógrád megye történelmi és jelenkori határain belül. A pályázaton részt vehetnek ifjúsági kategóriában (középiskola befejezéséig), felnőtt kategóriában önálló kutatók és csoportok, egyetemisták és főiskolások, akik múzeumi gyűjtéssel, történetírással nem hivatásszerűen foglalkoznak. Egy pályázó több (még nem publikált!) dolgozatot is benyújthat. A múzeumok, a levéltárak és a főiskola munkatársai szakmai segítséget és konzultációs lehetőséget biztosítanak a pályázók részére, előzetes bejelentés alapján.
A pályázatokat két példányban, a mellékletekkel együtt (térkép, fénykép, rajz, stb.), géppel írott formában kérjük beküldeni. A pályázó a dolgozat beadásával elfogadja a pályázat elbírálásának módját. Az elbírálás menete: a kiíró a felkért szakember lektori véleménye alapján dönt a díjazásról. A pályamunkák visszaadására nincs lehetőség, egyik példány a múzeumok Adattárában, a másik a Levéltárban kerül elhelyezésre.
A pályázatok beküldési határideje 2014. november 15., a pályázatokat a Dornyay Béla Múzeum címére (Salgótarján, Múzeum tér 2.) kell eljuttatni. Az eredmények kihirdetése 2014. december 16-án várható, mindkét kategóriában, témakörönként az első három helyezettnek adnak ki díjat a bírálók véleménye alapján, a pályázatot támogató önkormányzatok, pártok és civil szervezetek, magánszemélyek segítségével.

Forrás: nosza.info

Programkereső

Címkék: pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 19:45, péntek | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.