Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2014. Április 17. 16:00, csütörtök | Helyi

„Muzsikál az erdő” képzőművészeti pályázat 2014

„Muzsikál az erdő” képzőművészeti pályázat 2014

A Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2014. évi rendezvénysorozatának keretein belül.

Várjukmagyarországiéshatárontúlimagyarfestőművészekpályázatát,akiknekazalkotásai összhangbanvannakarendezvénysorozatszellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélésmegvalósíthatóságának,sezenharmóniafenntarthatóságánakhitébőltáplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját–társadalom,gazdaság, környezet,művészetek–összehangoljuk,harmonizáljuk.

A„Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napokrendezvénysorozatfőcélja akörnyezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejéneksegítségével.Akomolyzene,anépzene,aképzőművészetek,akultúratámogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme,ahelyiközösségépítés,ahelyiközösségekösszefogása.

A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknakmegfelelőprogramokkapcsolódnakegymáshoz.Szeretnénk,haazidelátogatókúj impulzusokatmeríthetnénektermészetikörnyezetünkéskultúránkmegismeréséhez.

A Príma Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal,falusivendéglátássalvárjaafeltöltődésrevágyóközönséget.

„Muzsikál az erdő”jövőképe–atermészettelbékében,összhangbanélőember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat (festményeket) várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak

a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai.A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott,méretemax.50x70cm.

Beadási cím:KözösségiHázGyöngyöstarján,Rákócziút1.

Zsűri:Azalkotásokatnevesképzőművészekbőlállószakmaizsűribíráljael.Azsűri elnöke JózsaJuditművészettörténész,aMagyarKultúraLovagja.

Díjazás:Alegjobbpályaműveketkiállítjuka11.„Muzsikál az erdő”rendezvénysorozat valamelyikhelyszínén2014.június28-július6.között.

I.hely:100000HUF

II.-III.hely:wellnesshétvégék,értékestárgyjutalmak

Ahelyezettekneka„Muzsikál az erdő”rendezvénysorozathelyszíneinakésőbbiekbenegyéni kiállításilehetőségetisbiztosítunk.

Bővebben:http://www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni:
KontraMarikaSzvita
szvitaster@gmail.comvagy+36-20/918-5070
MatúzViktória
matuzv@freemail.hu

Muzsikál az erdő

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 26. 10:00, kedd | Helyi

A rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók!

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

2023. Szeptember 26. 08:55, kedd | Helyi

Kevesebb vagyonbiztosítást kötnek a vállalatok!

Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók,0,6 százalékkal kevesebbet,mint egy évvel korábban. A féléves díjbevétel összege 64 milliárd forintot tett ki,ami 8 százalékkal haladta meg a 2022

2023. Szeptember 26. 08:00, kedd | Helyi

Százhúsz autóbusz érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra.

Százhúsz autóbusz, köztük számos oldtimer és ritkaságnak számító jármű érkezik, melynek során élménybuszozás, Ikarus-felvonulás, gördülő kiállítás, különleges motorindítás és számos egyéb program várja a látogatókat.

2023. Szeptember 26. 07:50, kedd | Helyi

Napos, nyárias idő!

Országszerte napos, száraz időben lesz részünk, csapadék nem várható.