Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 17. 16:00, csütörtök | Helyi

„Muzsikál az erdő” képzőművészeti pályázat 2014

„Muzsikál az erdő” képzőművészeti pályázat 2014

A Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2014. évi rendezvénysorozatának keretein belül.

Várjukmagyarországiéshatárontúlimagyarfestőművészekpályázatát,akiknekazalkotásai összhangbanvannakarendezvénysorozatszellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélésmegvalósíthatóságának,sezenharmóniafenntarthatóságánakhitébőltáplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját–társadalom,gazdaság, környezet,művészetek–összehangoljuk,harmonizáljuk.

A„Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napokrendezvénysorozatfőcélja akörnyezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejéneksegítségével.Akomolyzene,anépzene,aképzőművészetek,akultúratámogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme,ahelyiközösségépítés,ahelyiközösségekösszefogása.

A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknakmegfelelőprogramokkapcsolódnakegymáshoz.Szeretnénk,haazidelátogatókúj impulzusokatmeríthetnénektermészetikörnyezetünkéskultúránkmegismeréséhez.

A Príma Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal,falusivendéglátássalvárjaafeltöltődésrevágyóközönséget.

„Muzsikál az erdő”jövőképe–atermészettelbékében,összhangbanélőember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat (festményeket) várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak

a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai.A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott,méretemax.50x70cm.

Beadási cím:KözösségiHázGyöngyöstarján,Rákócziút1.

Zsűri:Azalkotásokatnevesképzőművészekbőlállószakmaizsűribíráljael.Azsűri elnöke JózsaJuditművészettörténész,aMagyarKultúraLovagja.

Díjazás:Alegjobbpályaműveketkiállítjuka11.„Muzsikál az erdő”rendezvénysorozat valamelyikhelyszínén2014.június28-július6.között.

I.hely:100000HUF

II.-III.hely:wellnesshétvégék,értékestárgyjutalmak

Ahelyezettekneka„Muzsikál az erdő”rendezvénysorozathelyszíneinakésőbbiekbenegyéni kiállításilehetőségetisbiztosítunk.

Bővebben:http://www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni:
KontraMarikaSzvita
szvitaster@gmail.comvagy+36-20/918-5070
MatúzViktória
matuzv@freemail.hu

Muzsikál az erdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit