Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2014. Április 17. 16:00, csütörtök | Helyi

„Muzsikál az erdő” képzőművészeti pályázat 2014

„Muzsikál az erdő” képzőművészeti pályázat 2014

A Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2014. évi rendezvénysorozatának keretein belül.

Várjukmagyarországiéshatárontúlimagyarfestőművészekpályázatát,akiknekazalkotásai összhangbanvannakarendezvénysorozatszellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélésmegvalósíthatóságának,sezenharmóniafenntarthatóságánakhitébőltáplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját–társadalom,gazdaság, környezet,művészetek–összehangoljuk,harmonizáljuk.

A„Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napokrendezvénysorozatfőcélja akörnyezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejéneksegítségével.Akomolyzene,anépzene,aképzőművészetek,akultúratámogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme,ahelyiközösségépítés,ahelyiközösségekösszefogása.

A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknakmegfelelőprogramokkapcsolódnakegymáshoz.Szeretnénk,haazidelátogatókúj impulzusokatmeríthetnénektermészetikörnyezetünkéskultúránkmegismeréséhez.

A Príma Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal,falusivendéglátássalvárjaafeltöltődésrevágyóközönséget.

„Muzsikál az erdő”jövőképe–atermészettelbékében,összhangbanélőember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat (festményeket) várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak

a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai.A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott,méretemax.50x70cm.

Beadási cím:KözösségiHázGyöngyöstarján,Rákócziút1.

Zsűri:Azalkotásokatnevesképzőművészekbőlállószakmaizsűribíráljael.Azsűri elnöke JózsaJuditművészettörténész,aMagyarKultúraLovagja.

Díjazás:Alegjobbpályaműveketkiállítjuka11.„Muzsikál az erdő”rendezvénysorozat valamelyikhelyszínén2014.június28-július6.között.

I.hely:100000HUF

II.-III.hely:wellnesshétvégék,értékestárgyjutalmak

Ahelyezettekneka„Muzsikál az erdő”rendezvénysorozathelyszíneinakésőbbiekbenegyéni kiállításilehetőségetisbiztosítunk.

Bővebben:http://www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni:
KontraMarikaSzvita
szvitaster@gmail.comvagy+36-20/918-5070
MatúzViktória
matuzv@freemail.hu

Muzsikál az erdő

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.