Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2014. Április 16. 16:00, szerda | Helyi

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat

Jókai Anna, Kossuth-Nagydíjas írónő védnökségével

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2014 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhetőm el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.

A „Muzsikál az Erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai: a komolyzene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejének segítségével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

„Az erdő nemcsak fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

Olyan irodalmi alkotásokat várunk tehát, amelyekben tetten érhetőek, a fenti gondolatok.

A irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 20, dráma esetén 90 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

Egy pályázó legföljebb három pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben kérjük beküldeni. E-mail: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com.

A művek beküldési határideje: 2014. június 1.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke: Jókai Anna

Tagjai: Matúz Viktória, Győrffy Ákos, Vasvári Csaba,

Díjazás: I. hely: 150 000 Ft pénzjutalom

II. hely: 100.000 Ft értékű wellness hétvége

III.hely: 50.000 Ft értékű wellness hétvége

Valamint további értékes tárgyjutalmak.

Az első három helyezett mű elődásra kerül a zárórendezvényen, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratban illetve a www.litera.hu irodalmi portálon.

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

www.muzsikalazerdo.hu

Információ: Vasvári Csaba muzsikalazerdopalyazat@gmail.com
Szabó Lajos
elnök

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.