Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2014. Április 16. 16:00, szerda | Helyi

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat

Jókai Anna, Kossuth-Nagydíjas írónő védnökségével

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2014 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhetőm el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.

A „Muzsikál az Erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai: a komolyzene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejének segítségével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

„Az erdő nemcsak fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

Olyan irodalmi alkotásokat várunk tehát, amelyekben tetten érhetőek, a fenti gondolatok.

A irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 20, dráma esetén 90 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

Egy pályázó legföljebb három pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben kérjük beküldeni. E-mail: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com.

A művek beküldési határideje: 2014. június 1.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke: Jókai Anna

Tagjai: Matúz Viktória, Győrffy Ákos, Vasvári Csaba,

Díjazás: I. hely: 150 000 Ft pénzjutalom

II. hely: 100.000 Ft értékű wellness hétvége

III.hely: 50.000 Ft értékű wellness hétvége

Valamint további értékes tárgyjutalmak.

Az első három helyezett mű elődásra kerül a zárórendezvényen, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratban illetve a www.litera.hu irodalmi portálon.

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

www.muzsikalazerdo.hu

Információ: Vasvári Csaba muzsikalazerdopalyazat@gmail.com
Szabó Lajos
elnök

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.