Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2014. Április 16. 16:00, szerda | Helyi

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat

Jókai Anna, Kossuth-Nagydíjas írónő védnökségével

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2014 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhetőm el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.

A „Muzsikál az Erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai: a komolyzene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejének segítségével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

„Az erdő nemcsak fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

Olyan irodalmi alkotásokat várunk tehát, amelyekben tetten érhetőek, a fenti gondolatok.

A irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 20, dráma esetén 90 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

Egy pályázó legföljebb három pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben kérjük beküldeni. E-mail: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com.

A művek beküldési határideje: 2014. június 1.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke: Jókai Anna

Tagjai: Matúz Viktória, Győrffy Ákos, Vasvári Csaba,

Díjazás: I. hely: 150 000 Ft pénzjutalom

II. hely: 100.000 Ft értékű wellness hétvége

III.hely: 50.000 Ft értékű wellness hétvége

Valamint további értékes tárgyjutalmak.

Az első három helyezett mű elődásra kerül a zárórendezvényen, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratban illetve a www.litera.hu irodalmi portálon.

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

www.muzsikalazerdo.hu

Információ: Vasvári Csaba muzsikalazerdopalyazat@gmail.com
Szabó Lajos
elnök

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 18:00, vasárnap | Helyi

MERRE TOVÁBB SALGÓTARJÁN?

Sokan, sok helyen kérdezik mostanában: Mi a véleménye Salgótarjánról? Ön hogy érzi magát? Milyen gondjai vannak? Min változtatna? Itt feltettünk 2 egyszerű kérdést amire érdemes válaszolnia!

2024. Március 03. 17:42, vasárnap | Helyi

Ha ezt meglépik a háziorvosok, abból baj lesz.

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint az alapellátó orvosok negyede a magánellátásban fog a következő három évben munkát vállalni a jelenlegi státusza rovására.

2024. Március 03. 17:39, vasárnap | Helyi

Salgótarján „nemzetközi“ piaca - 2018

04. 12. 2018./Rudo barátom a családjával Besztercebányáról jött le vásárolni Salgótarjánba a piacra. „Gyere el te is Géza, kell a tolmács.” Örömmel mentem. Félévente egyszer lejár Tarjánba vásárolni.

2024. Március 03. 17:20, vasárnap | Helyi

Lengyel piac - Salgótarjánban (is) :-D

A rendszerváltás előtti idők jellegzetessége volt a Lengyel piac. Ez volt az a hely, ahol be lehetett szerezni a kétes eredetiséggel rendelkező, nyugatinak látszó árukat anno. De miért volt lengyel egyáltalán?