Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. Augusztus 31. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Rohamosan nőtt a mobilinternet-használók száma az elmúlt években. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koncepciója szerint 2020-ig minden háztartásnak gyors, szélessávú hozzáféréssel kell rendelkeznie.

Az egyik szolgáltató szakértői szerint a gyorsabb internettel fejlődik a gazdaság, sőt új munkahelyeket is teremt a fejlesztés.

Huszlicska József, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese a hírTV-nek kifejtette: „százezres nagyságrendben mérhető az, amennyivel több munkahelyet tudunk teremteni azzal, hogy az egész országot ellátjuk mobilinternettel”. Elmondta azt is: bővítik a hálózatunkat, tehát nem csak ott lesz elérhető a nagy sebesség, ahol korábban a 3G hálózatuk megvolt, hanem ezt bővítik.

A kormány úgynevezett szélessáv-koncepciója szerint 2014-re a háztartások több mint 70 százalékába kellene eljutnia a digitális szolgáltatásoknak, minőségi problémák nélkül. Ugyanennek a stratégiának a része az is, hogy bárki, bárhol hozzáférhessen legalább a mobil szélessávhoz.

Kiricsi Karola, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője elmondta: az utóbbi négy évben mind a vezetékes, mind a mobilinternet-előfizetések száma növekedett, viszont úgy tűnik, hogy a vezetékes internet-előfizetések száma csökkenő arányban növekszik. „Tehát megtorpant a vezetékes internet-előfizetések nagyarányú fejlődése, és inkább a mobilinternet-piac az, ahol egyre több az eladás. Egyébként talán a kettő között összefüggés is van, hiszen a mobilinternet helyettesítő terméke is lehet a vezetékes internetnek”.

Egyelőre a főváros és a vidéki területek szélessávú internetellátása között nagy a különbség. A kormány ezért pályázatokat hirdetett. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 12 milliárd forint forintból 600 000 állampolgárhoz, 15 000 vállalkozáshoz és közintézményekhez jut el a szélessávú internet. (pr)

hírTV

Címkék: internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: