Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 11. 09:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-KAUNAS

Műkorcsolya Eb - Georgiai vezetés, negyedik helyen a magyar páros.

Műkorcsolya Eb - Georgiai vezetés, negyedik helyen a magyar páros.

A párosoknál a georgiai Anasztaszija Metelkina és Luka Berulava áll az élen a rövidprogramot követően a Kaunasban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság szerdai nyitónapján, a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei magyar kettős pedig a 18 induló.

Az orosz születésű korcsolyázók alkotta magyar egység, amelynek ez a második közös idénye, kifejezetten tetszetős produkciót mutatott be a legendás Queen együttes Another One Bites the Dust című számára előadott rövidprogramban, jól sikerültek a kötelező elemek és ugrások, így a bírók 65,29 ponttal jutalmazták az éremesélyes Pavlovát és Sviatchenkót.
A duó így csupán néhány tizeddel maradt el egyéni legjobbjától, melyet decemberben a Grand Prix-döntőn korcsolyázott. Ugyanakkor ez a produkció sem volt elég ahhoz, hogy dobogós pozícióból várja a folytatást, mert egy-egy georgiai, német és olasz kettős megelőzte, előbbi kettő teljesen új páros. A magyarok hátránya nem jelentős, mindössze hat pont az éllovassal és kevesebb mint két pont a harmadikkal szemben.
Az mindenképpen meglepetés, hogy a címvédő és tavaly vb-bronzérmes olasz Sara Conti, Niccolo Macii csak hetedik, míg az egy éve ezüstérmes szintén olasz Rebecca Ghilardi, Filippo Ambrosini egység ötödik helyről várja a folytatást.
A litvániai kontinensviadal 16.15-től a férfiak rövidprogramjával folytatódik, amelyben magyar részről Vlasenko Aleksandr lesz érdekelt. A párosok kűrjét csütörtökön 18 órától rendezik.

Eredmények:
Páros rövidprogram:

1. Anasztaszija Metelkina, Luka Berulava (georgiai) 71,30
2. Minerva Fabienne Hase, Nikita Volodin (német) 69,63
3. Lucrezia Beccari, Matteo Guarise (olasz) 67,05
4. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei 65,29

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 14:41, szombat | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,

2024. Július 20. 13:45, szombat | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norrisé a legjobb köridő a harmadik szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője végzett az első helyen a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén, szombaton a Hungaroringen.

2024. Július 20. 10:40, szombat | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Olasz sikerrel zárult a Forma-3-asok sprintversenye.

Az orosz származású és olasz színekben versenyző Nikita Bedrin nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délelőtt rendezett első betétfutamát, a Forma-3-asok sprintversenyét a Hungaroringen.

2024. Július 20. 08:44, szombat | Helyi sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.