Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 30. 09:53, péntek | Belföld
Forrás: mti - (Fotó: Heves Megyei Főügyészség)

Mozgássérült koldust rabolt ki két visszaeső bűnöző Egerben

Mozgássérült koldust rabolt ki két visszaeső bűnöző Egerben

Mozgássérült koldust rabolt ki fényes nappal két visszaeső bűnöző Eger belvárosában, az aprópénzét is elvették – közölte a Heves Megyei Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Szalóki Zoltán megyei főügyész tájékoztatása szerint az elkövetőket letartóztatták. Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolja a két férfit, akikkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A két 40 év körüli férfi pénze átadására kényszerített egy kéregetőt Egerben. Egyikük idén szabadult erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt öt éves fegyházbüntetéséből, míg társa korábban négy évnél hosszabb időt töltött börtönben zsarolás kísérlete miatt – tette hozzá.

A vádirat alapján május 30-án a mozgássérült, évek óta hajlaktalan sértett a Dobó tér közelében, tolószéke mellett, a földön ülve koldult, amikor az arra járó két vádlott egyike pénzt követelt tőle. Miután a sértett vonakodott eleget tenni a felszólításnak, a másik férfi megfenyegette, hogy embereket küld rá, akik meg fogják verni. Ezek után a hajléktalan átadta pénzét támadóinak.

Ők azonban nem elégedtek meg ennyivel, többet követeltek, mikor pedig nem kapták meg, egyikük a koldus tálkájában összegyűlt aprópénzt is elvette. A vádlottak ezek után sem távoztak, hanem tovább zaklatták áldozatukat, melynek csak a járókelők által értesített rendőrök kiérkezése vetett véget – olvasható a főügyész közleményében.

Címkék: eger, koldus, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére