Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Augusztus 21. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmasan telt tűzoltóinknak a hosszú hétvége.

Mozgalmasan telt tűzoltóinknak a hosszú hétvége.

A viharos időjárás okozta károk mellett közúti balesetekhez és lakástűzhöz is riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat az elmúlt négy napban.

Árokba hajtott egy személyautó szombat délután a 22-es főúton, Szécsény közelében, majd az út szélén álló autóba egy másik gépkocsi ütközött. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járműveket, ezután a forgalom irányításában segédkeztek. A baleset során két ember megsérült, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Megcsúszott és a tetejére borult egy személyautó szombat délután a 22-es főúton Szécsény és Őrhalom között. A szécsényi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. A mentési munkálatok teljes útlezárás mellett zajlottak. Az autó sofőrjét kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Tűz ütött ki egy családi ház melléképületében szombat délután Diósjenőn, a Börzsönyi úton. A lángok a főépület tetőszerkezetére és a szomszédos ingatlan melléképületére is átterjedtek. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei négy vízsugár segítségével eloltották a tüzet. Az egységek kivittek egy propánbutángáz-palackot az épületből, megelőzve ezzel annak felrobbanását. A ház három lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Több úttestre dőlt fa akadályozta a járműforgalmat szombat éjjel Nógrádsáp és Legénd között. A berceli hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével megtisztították az útpályát a növényi részektől, biztosítva ezzel a forgalom zavartalan haladását.

Háromszor avatkoztak be az éjszakai vihar okozta károk miatt a Nógrád vármegyei tűzoltók vasárnap, a hajnali és a reggeli órákban. Kora hajnalban Salgótarján külterületén zárta el az utat egy kidőlt fa. A város hivatásos tűzoltói rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt. Pár órával később a 2123-as számú utat torlaszolta el egy másik fa Herencsény környékén. Itt a balassagyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be. A reggeli órákban egy leszakadt távközlési vezeték miatt érkezett bejelentés Mohoráról. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók ideiglenesen rögzítették a vezetéket, majd értesítették a szolgáltató munkatársait.

Füsttel telítődött egy lakás vasárnap délután Salgótarjánban, a Meredek utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésükkor nem találtak tüzet az épületben, a füstölést egy gáztűzhelyen felejtett, olajjal teli serpenyő okozta. Az egység teljes légzésvédelem mellett átszellőztette az érintett lakást. Az ingatlan lakóját kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Egy kapu vasrácsai közé szorult egy kutya hétfő hajnalban Romhányban, az Ady Endre úton. A rétsági hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították az állatot, majd átadták a gazdájának. A kutya nem szenvedett sérüléseket az eset során.

Hétfőn is viharkárokhoz vonultak vármegyénk tűzoltói. Bátonyterenyén, Felsőlengyend pusztán egy kidőlt fa akadályozta a járműforgalmat. Szendehelyen, a Dankó Pista utcában egy ház kerítését rongálta meg egy lehasadt faág. Karancsságon, a Kossuth úton egy távközlési oszlop dőlt meg veszélyesen. A vármegye hivatásos tűzoltói rövid időn belül felszámolták a káreseteket.

Két esetben adott munkát a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a viharos időjárás kedden. A délelőtti órákban távközlési vezetékekre szakadt egy nagy méretű faág Salgótarjánban, a Medvesi úton. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az ágat a vezetékekről. Délután egy fa dőlt az úttestre a 2138-as számú úton, Bercel és Becske között. A berceli hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Közúti baleset a 22-es főúton - Szécsény KvŐ

Kigyulladt egy családi ház és melléképülete Diósjenőn - Rétság KvŐ

Egy kutya szorult egy kerítés vasrácsai közé Romhányban - Rétság KvŐ

Kidőlt fa zárta el az úttestet Bercel és Becske között - Bercel KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:06, péntek | Helyi

A 120 cm magas, emberi alakot formázó Papper robot

Apródot kapott a Szondi. A robot az ipari-informatika oktatását szolgája Balassagyarmaton, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában.

2024. Szeptember 26. 16:29, csütörtök | Helyi

Fenyvesi Gábor - Ma lezárult a 4. önkormányzati képviselői ciklusom

A történet 2002-ben indult, amikor listás képviselőként lettem a testület tagja.

2024. Szeptember 26. 16:16, csütörtök | Helyi

Európa kaktuszkirálya

Európa kaktuszkirálya – Több mint 12 ezer növényt nevel az otthonában. Akinek hobbija nincsen, élete sincsen – ehhez a mondáshoz közel 70 éve tartja magát Hegyi Attila,

2024. Szeptember 26. 06:26, csütörtök | Helyi

Új hírek érkeztek a paksi atomerőműről

Újabb mérföldkőhöz érkezett a paksi bővítés, ugyanis lezárult a talajszilárdítás és a résfalazás a leendő ötös atomerőmű-blokk alatt,