Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 22. 11:15, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmas volt tűzoltóink hosszú hétvégéje.

Mozgalmas volt tűzoltóink hosszú hétvégéje.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő,Letért az úttestről és az út menti fás területre sodródott egy személyautó,Parkoló autónak ütközött egy gépkocsi,Kerítésnek csapódott és az oldalára dőlt egy személyautó.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat délután Érsekvadkerten, egy Ady Endre utcai családi házban. A rétsági hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntes tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után, méréseik során kimutatták a házban üzemelő gáztűzhely közelében a mérgező gáz jelenlétét. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a tűzhelyt, ameddig azt szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Letért az úttestről és az út menti fás területre sodródott egy személyautó szombat délután a 2302-es úton Salgótarján és Kazár között. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és a HELP Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet és segédkeztek a roncs elszállításában. Az egység felitatta az árokba folyt üzemanyagot, majd letakarította az úttestet. Az autóban két ember utazott, egyiküket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Parkoló autónak ütközött egy gépkocsi vasárnap hajnalban Karancsberényben, a Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautókat. A jármű sofőrjét kórházba szállították a mentők.

Kerítésnek csapódott és az oldalára dőlt egy személyautó vasárnap délután Salgótarjánban, a Rákóczi úton. Az ütközés hatására a kerítés körülbelül tíz méteres szakaszon károsodott. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet és a forgalom irányításában segédkeztek. Személyi sérülés nem történt.

Nagyméretű hulladékgyűjtők lángoltak egy óvoda épülete előtt vasárnap késő éjjel Salgótarjánban, az Arany János úton. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével megfékezték a tüzet. A hő hatására körülbelül negyven négyzetméteren kormozódott az épület fala és két ablak is kitört. Az egység átvizsgálta az épületet, a lángok nem terjedtek át máshová. Az eset során nem sérült meg senki.

A tetejére borult egy gépkocsi vasárnap késő éjjel Pásztón, a Fő utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. Az autó sofőrje nem sérült meg a baleset során.

Megsérült és nem tudta elhagyni a túraútvonalat egy kiránduló hétfő délután Salgótarján külterületén, a Pécskő sziklánál. A Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei terepjáró segítségével levitték a sérültet a műútig, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentésben részt vettek a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei is. A túrázót kórházba szállították a mentők.

Füsttel telt meg egy társasház negyedik emeleti lakása hétfő este Bátonyterenyén, a Jedlik Ányos úton. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a füst egy meghibásodott szagelszívó miatt keletkezett. Az egységek kiszellőztették a lakást, majd átvizsgálták a társasházat. Tüzet, tűzre utaló nyomot nem találtak. Az érintett helyiséget egy villanyszerelő szakember leválasztotta a hálózatról. Az eset során nem sérült meg senki.

Elhagyta az úttestet, az út menti bozótosba sodródott, majd felborult és a tetején állt meg egy személyautó hétfő este Nógrádkövesden, a Galgapart úton. A berceli hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és a forgalom irányításában segédkeztek. A járműben csak a sofőr utazott, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Fotók: Bercel KvŐ

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 10:25, szerda | Helyi

Az idei júliusi hőhullám csúcsa

Az idei júliusi hőhullám csúcsa 12 fokkal haladja meg az elmúlt évtizedek átlagát. Júliusban erős és elhúzódó hőhullám sújtja Kelet-Európát és a Balkánt,

2024. Július 17. 08:38, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

2024. Július 17. 08:15, szerda | Helyi

Tetőzik a hőség!!!

Egy legyengült hidegfront érhet el minket, emiatt egy árnyalattal mérséklődhet a forróság, de még 30 és 39 fok között alakulnak a maximumok.