Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 08. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmas volt tűzoltóink hétvégéje!

Mozgalmas volt tűzoltóink hétvégéje!

Veszélyesen megdőlt két fenyőfa,Összeütközött egy motoros és egy személyautó,Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres alapterületű melléképületben,

Veszélyesen megdőlt két fenyőfa szombat délelőtt Bátonyterenyén, a Kossuth Lajos úton. A fák a rendőrség épületét veszélyeztették. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fákat.

A járdára és az úttestre hasadt egy faág szombat délután Balassagyarmaton, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Összeütközött két személyautó szombat délután a 22-es főúton, Dejtár közelében. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járműveket. A beavatkozás félpályás útlezárás mellett zajlott. A mentőszolgálat munkatársai a baleset egyik résztvevőjét kórházba szállították.

Megsérült egy túrázó vasárnap délelőtt Drégelypalánk közelében, a Börzsöny egyik túraútvonalán. A kiránduló sérülése miatt saját erejéből nem tudta elhagyni az erdőt. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentők önkéntesei hordágy segítségével elvitték a sérültet a műútig és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Összeütközött egy motoros és egy személyautó vasárnap délelőtt a Salgótarjánt és Kazárt összekötő 23117-es számú úton. A baleset során a motoros a gépkocsi alá szorult. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók pneumatikus emelőpárna segítségével kiemelték a sérültet a jármű alól és átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A motorost mentőhelikopter szállította kórházba. Mivel nagy mennyiségű üzemanyag folyt az úttestre a közútkezelő munkatársai is beavatkoztak.

Búzatábla égett körülbelül kétszáz négyzetméteren vasárnap este Patak külterületén, a 2202-es számú út mellett. A rétsági hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével, rövid időn belül megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Lábsérülést szenvedett egy kiránduló vasárnap este Karancsalja külterületén. A bajbajutottat a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy terepjáróval levitték a mentőautóig. A mentősök kórházba szállították a túrázót.

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres alapterületű melléképületben hétfő hajnalban Salgótarjánban, a Salgó úton. Az ingatlan egyik helyisége és a tetőszerkezete károsodott a tűz során. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Balassagyarmat HTP

Fotók: Kapás Márton tű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 16:24, hétfő | Helyi

Egyiptom vs. British Museum - Rosette-i kő és ami mögötte van

225 éve, 1799. 07. 15-én találták meg a Rosette-i követ, aminek a segítségével fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat. Gyerekcipőben járna nélküle az egyiptológia. Az egyiptomi identitás mérföldköve...

2024. Július 15. 16:00, hétfő | Helyi

Miniszterelnökség: idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében.

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség.

2024. Július 15. 15:12, hétfő | Helyi

Emberre veszélyes szörnyet találtak a Balatonban - videó

Magyarországon idegenhonosnak számít ez a veszélyes faj. Nem ez az első eset, hogy a legveszélyesebb teknősfajként számontartott aligátorteknősre bukkantak a Balatonban.

2024. Július 15. 14:00, hétfő | Helyi

NAV: illegális szoftvereket foglaltak le egy végzettséggel nem rendelkező autószerelőnél.

Hamisnak minősülő autódiagnosztikai eszközöket és illegális szoftvereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban dolgozó autószerelőnél.