Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 31. 10:50, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmas napjuk volt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak!

Mozgalmas napjuk volt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak!

Összeütközött két személyautó,Kigyulladt egy bontás alatt álló személyautó,Letért az úttestről,Nógrád vármegye két településén adott munkát a tűzoltóknak a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső.

Összeütközött két személyautó csütörtök délelőtt a 2127-es számú úton, Csécse közelében. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Jelentős mennyiségű törmelék borította az úttestet, a közút szakemberei is a helyszínen voltak. Az egyik gépkocsi utasát kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Kigyulladt egy bontás alatt álló személyautó csütörtök délelőtt egy Petőfi úti családi ház udvarán Salgótarjánban. A helyi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egység gyors beavatkozásának köszönhetően az épületre nem terjedt át a tűz. Az eset során nem sérült meg senki.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó csütörtök este a 22-es főúton, Szécsény közelében. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, nem tudta elhagyni a roncsot. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei feszítővágó segítségével kiszabadították a sérültet az autóból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egységek ezután áramtalanították a járművet.

Kigyulladt egy személyautó motortere csütörtök este Balassagyarmaton, egy Szügyi úti benzinkút területén. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei két tűzoltó készülékkel eloltották a lángokat. Az egységek ezután visszahűtötték a jármű motorterét. A töltőállomásra nem terjedtek át a lángok, személyi sérülés nem történt.

Nógrád vármegye két településén adott munkát a tűzoltóknak a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső csütörtökön. Herencsényben az elvezető árkokból kilépő víz elárasztotta a település Szabadság és Szécsényi útját. A berceli hivatásos tűzoltók és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei megtisztították az árkok átereszeit, szabad utat biztosítva ezzel a csapadékvíznek. Cserhátsurányban a Nagy-patak a heves esőzés hatására kilépett a medréből és elöntötte a Rákóczi utat, valamint az utcában álló két családi ház kertjét. A víz az épületekbe nem hatolt be. A rétsági és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a település polgármesterével és ötven lakójával közösen, homokzsákok kihelyezésével védték az épületeket. Az egységek szivattyúk segítségével távolították el a csapadékvizet a veszélyeztetett területekről. A két település egyikén sem kellett elhagynia az otthonát senkinek, személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Villámárvíz Herencsényben - Bercel KvŐ

Közúti baleset a 22-es főúton - Szécsény KvŐ

Gépjárműtűz Balassagyarmaton - Balassagyarmat HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB 6 TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.