Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 11. 07:21, szombat | Helyi sport
Forrás: SZÁNTÓ DÁNIEL

MOTOGP - Marquez fordított, megnyerte a második szabadedzést Malájziában.

MOTOGP - Marquez fordított, megnyerte a második szabadedzést Malájziában.

Alex Marquez az első szabadedzésen minimális különbséggel még kikapott Jorge Martintól, ám a második gyakorláson képes volt megfordítani a sorrendet, így ő várhatja az élről a folytatást.

Mindössze 0,049 másodperc volt a különbség a MotoGP első szabadedzésén az élen végző pilóták között Malájziában, így arra lehetett számítani, hogy szoros lesz a befutó a folyatásban is a pénteki nap további edzésén.

Ennek megfelelően ismét egy igencsak kiélezett csata alakult ki az első helyért a második szabadedzésen, amelyen a Gresini versenyzője, Alex Marquez képes volt maga mögé utasítani az előző gyakorláson őt legyőző Jorge Martint. A KTM duója is remekül szerepelt a péntek nap nyitányán, hiszen Jack Miller és Brad Binder követte a Ducati párosát, míg Maverick Vinales a gyári Aprilia színeiben az ötödik helyen futott be. Bukásokból sem volt hiány köszönhetően Aleix Espargarónak, aki három alkalommal is balesetet szenvedett.Ami a regnáló világbajnokot, az idei pontversenyt vezető Francesco Bagnaia-t illeti, az olaszt a nyolcadik helyen intették le, és ezzel biztosította helyét közvetlenül a Q2-be a szombati kvalifikáción. A Hondával utolsó idényét teljesítő Marc Marquez mindössze a 15. helyet szerezte meg csapattársa, Mir előtt, így a japán gyártó ismét egy igencsak küszködős hétvégét teljesít. A pilóták helyzetét az időjárás is megnehezítette, hiszen habár az eső nem szakadt le, a beboruló égbolt jelentős hatással volt az aszfalt hőmérsékletére is.

Az idén jelentősen visszaeső Yamaha részéről Quartararo képes volt egykori nagy riválisát, Bagnaia-t megelőzni, így ő egy hetedig helyet szállított a csapatának.

Eközben Verstappen ugyan a futamgyőzelmek tekintetében igazán domináns szezont fut, ám a szombati napok – sprinthétvégén péntek – már messze nem sikerültek annyire jól a hollandnak…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.